ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Mazzanti Millecavali έχει, όπως λέει και το όνομά του, 1.000 άλογα

Το Mazzanti Millecavali έχει, όπως λέει και το όνομά του, 1.000 άλογα

Το όνομα Mazzanti μάλλον δύσκολα θα το έχετε ακούσει ξανά ως μάρκα αυτοκινήτων, μιας και πρόκειται για μια εταιρεία από αυτές τις μικρές που υπάρχουν στην Ιταλία και κατασκευάζουν super cars.

Το βασικό της μοντέλο ονομάζεται Evantra και στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί τη βάση για ένα ακόμα πιο ισχυρό αυτοκίνητο, που θέλει να είναι το πιο δυνατό super car Made in Italy. Με περισσότερα άλογα και από τη LaFerrari.

Πόσα ακριβώς; Μα όσα λέει και το όνομά του, που είναι το Millecavali. Xίλια άλογα δηλαδή, τα οποία θα αποδίδονται από το V8 που κινεί και το Evantra, ο οποίος όμως για την περίσταση θα μεγαλώσει στα 7.200 κυβικά και θα αποκτήσει όχι ένα αλλά δύο turbo που ανεβάζουν την απόδοσή του στους 1.000 ίππους και τα 1.200 Nm.

Από τη στιγμή που το βάρος του θα είναι κάτω από τα 1.300 κιλά τιμές όπως τα 2,7 δεύτερα για το 0-100 και η τελική που ξεπερνά τα 400 χλμ./ ώρα είναι απόλυτα αναμενόμενες, ενώ σε σχέση με Evantra είναι πιο φαρδύ, έχουν μεγαλώσει τα μετατρόχια και έχουν χρησιμοποιηθεί πιο τονισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα. Και μιας και μετά την επιτάχυνση έρχεται και η επιβράδυνση τα φρένα είναι από ανθρακονήματα, ενώ ιδιαίτερα ελαφριές θα είναι και οι ζάντες.

Το Mazzanti Millecavali θα κατασκευαστεί μόλις 25 φορές, ενώ η τιμή του θα είναι σαφώς πιο υψηλή από τις 800.000 ευρώ που κοστίζει προ φόρων το Evantra. Προφανώς η Mazzanti θέλει να πάρει και σε αυτόν τον τομέα τα σκήπτρα από τη LaFerrari...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ