ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η VW σκέφτεται ηλεκτρικό supercar με 700 ίππους

Αυτοκίνητο: Η VW σκέφτεται ηλεκτρικό supercar με 700 ίππους
Η ηλεκτροκίνηση καθιστά πιο εύκολη την εξέλιξη, τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη, νέων μοντέλων αυτοκινήτων -και υψηλών επιδόσεων- ακόμα και για μικρές, άγνωστες εταιρείες

Η ηλεκτροκίνηση καθιστά πιο εύκολη την εξέλιξη, τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη, νέων μοντέλων αυτοκινήτων -και υψηλών επιδόσεων- ακόμα και για μικρές, άγνωστες εταιρείες.

Οπότε για τις μεγάλες και καθιερωμένες τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα, οπότε η είδηση που θέλει τη Volkswagen να σκέφτεται να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό supercar με 700 ίππους είναι απόλυτα λογική και αναμενόμενη.

Ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του πως στον όμιλό της υπάρχουν και η Audi αλλά και η Porsche, που έχουν ήδη EVs με κορυφαίες αποδόσεις και επιδόσεις και μπορούν να λειτουργήσουν ως «δότες» τεχνολογίας.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια συνολική απόδοση 700 ίππων και εξελιγμένες μπαταρίες, που θα βασίζεται σε μια εξελιγμένη εκδοχή του ειδικού για την ηλεκτροκίνηση πλαισίου MEB.

Aυτή πάντως δεν θα είναι η πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία φλερτάρει έντονα με τη ιδέα ενός supercar.

Πριν από μερικά χρόνια, πιο συγκεκριμένα το 2014, είχε παρουσιάσει σε συνεργασία με τη Ducati, που επίσης ανήκει στον όμιλο, το XL Sport των φωτογραφιών μας που όμως δεν προχώρησε τελικά πέρα από το επίπεδο της πρόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ