H Porsche 718 Spyder RS κλείνει τον κύκλο των κινητήρων βενζίνης
Ανανεώθηκε:
Η Porsche παρουσίασε μια ακόμα ειδική έκδοση της 718 αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικό μιας και η γερμανική εταιρεία ειδικεύεται στις σπέσιαλ εκδοχές των μοντέλων της.
Το άξιο λόγου και αναφοράς εδώ είναι πως η Porsche 718 Spyder RS θα είναι η τελευταία με κινητήρα βενζίνης μιας και η επόμενη γενιά του εισαγωγικού σπορ μοντέλου της μάρκας αναμένεται να είναι ηλεκτρική.

Ο κινητήρας της Spyder RS είναι ο εξακύλινδρος των 4.000 κυβικών της 911 GT3, που αποδίδει 500 ίππους και 450 Nm και κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου PDK με 7 σχέσεις.

Φυσικά οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές μιας και το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε 3,4 δεύτερα και η τελική ταχύτητα είναι 308 χλμ./ ώρα, ελάχιστα δηλαδή πιο χαμηλή από αυτήν της αντίστοιχης κουπέ.

Για να εξασφαλιστούν αυτές οι επιδόσεις πάντως μειώθηκε και το βάρος στα 1.410 κιλά (40 πιο λίγα από αυτά της στάνταρ Spyder) με τη χρήση μιας πιο light χειροκίνητης μαλακής οροφής.

Η Porsche 718 Spyder RS, που θα παρουσιαστεί επίσημα στο Goodwood Festival of Speed το καλοκαίρι, κάθε άλλο παρά φτηνή είναι μιας και στη Γερμανία θα ξεκινά από τις 155.575 ευρώ.
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους λόγω του καύσωνα στην Ιταλία
14:20
Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμής της πτώσης του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο Μέτσοβο
14:19
Bank of America: Τρεις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed έως το τέλος του 2026 - Οι νέες προβλέψεις
14:10
Μαρινάκης για Τσίπρα: Ήταν ο πρωθυπουργός που ήρε την προστασία της πρώτης κατοικίας
14:10