ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Porsche ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό hypercar και τo Mission X δίνει μια πρώτη γεύση

Η Porsche ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό hypercar και τo Mission X δίνει μια πρώτη γεύση

Η Porsche συμπληρώνει φέτος τα 75 χρόνια της και έτσι μετά το ανανεωμένο λογότυπό της παρουσίασε το πρωτότυπο ενός νέου hypercar, το Mission X.

Το οποίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό με τις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω. Στο στυλ των αγωνιστικών του Le Mans όπως λέει η γερμανική εταιρεία με την πολύ μεγάλη παράδοση στο συγκεκριμένο 24ωρο αγώνα αντοχής, ενώ τη λύση αυτή μάλλον επιβάλλει και το ύψος των μόλις 1,20 μέτρων.

Το Mission X έχει σχετικά μικρές διαστάσεις μιας και το μήκος του είναι 4,50 μέτρα, ενώ αν συνυπολογίσει κανείς και το μεταξόνιο των 2.730 χιλιοστών έχει ανάλογο μέγεθος με τις 959, Carrera GT και 918 Spyder.

Το μοντέλο παραγωγής, που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του χονδρικά το 2027, θα είναι στην ουσία ο διάδοχός τους. Θα έχει ιδιαίτερα προσεγμένη αεροδυναμική και φυσικά θα είναι ηλεκτρικό.

Η Porsche δεν αναφέρει στην ουσία κανένα στοιχείο για το σύστημα πρόωσης πέρα από το ότι θα έχει τεχνολογία 900 V που θα εξασφαλίζει ακόμα πιο γρήγορη φόρτιση και μια αναλογία κιλών ανά ίππο μικρότερη του 1:1.

Αυτό σημαίνει μια απόδοση γύρω στους 1.500+ ίππους, εξαιρετικές επιδόσεις -οι φήμες κάνουν λόγο για ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 1,9 δεύτερα- και πολλές πιθανότητες να πετύχει ένα νέο ρεκόρ για μοντέλα παραγωγής στο Nürburgring όπως θέλει η Porsche.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Mission X είναι και οι διαφορετικού χρώματος επενδύσεις για τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, ενώ από τη φωτογραφία του εσωτερικού μπορούμε να διακρίνουμε τη φωτογραφία δύο τουλάχιστον οθονών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ