ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα BMW M5 θα είναι διαθέσιμη και ως στέισον

Η νέα BMW M5 θα είναι διαθέσιμη και ως στέισον

Η BMW έχει ήδη παρουσιάσει τη νέα γενιά της σειράς 5 και τώρα ετοιμάζει την κορυφαία εκδοχή της, τη M5, η οποία όπως και η πιο μικρή M3 θα είναι διαθέσιμη και ως στέισον.

Η Μ5 Touring θα είναι και πάλι διαθέσιμη έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες και με την επιλογή της αυτή η εταιρεία του Μονάχου θέλει να προσφέρει το αντίπαλο δέος του Audi RS 6 αλλά και της Mercedes-AMG E 63. Που παρουσιάζουν αυξημένη δημοτικότητα μεταξύ των αγοραστών μοντέλων της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Όπως και η αντίστοιχη λιμουζίνα έτσι και η M5 Touring θα έχει πιο επιθετική εμφάνιση που θα ξεχωρίζει από τις πιο απλές εκδόσεις της γκάμας, ενώ τις περιποιήσεις των μηχανικών της M GmbH θα δεχθούν τόσο οι αναρτήσεις όσο και τα φρένα.

Στο εσωτερικό θα κυριαρχεί το Curved Display της BMW που αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών και την οθόνη αφής των 14,9 ιντσών του συστήματος infotainment.

Σε ότι αφορά το σύστημα πρόωσης οι επιρροές από την αλλά και την XM Red Label θεωρούνται δεδομένες. Έτσι το plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης της τελευταίας με τον V8 των 4.400 κυβικών, τον ηλεκτροκινητήρα και τη μπαταρία των 29,5 kWh θα χρησιμοποιηθεί και εδώ, ενώ η συνδυαστική απόδοση για την περίσταση μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 800 ίππους.

Οι δύο εκδοχές της νέας BMW Μ5 αναμένεται να παρουσιαστούν εντός του 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ