ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Ford Kuga Plug in Hybrid αποτελεί την ιδανική λύση

Το Ford Kuga Plug in Hybrid αποτελεί την ιδανική λύση

To Kuga, το μεγάλο SUV της Ford στην Ευρώπη, είναι συνολικά επιτυχημένο, ενώ ακόμα πιο επιτυχημένη είναι η plug-in υβριδική έκδοσή του. Και αυτό, διότι το Kuga PHEV είναι σταθερά πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του στην Ευρώπη.

Τα plug-in υβριδικά μοντέλα κατορθώνουν να συνδυάζουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά, από δύο κόσμους: Εκείνου των συμβατικών μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και αυτόν της ηλεκτροκίνησης, χωρίς φυσικά τα «μείον» του καθενός.

Προσφέρει απόλυτη φιλικότητα προς το περιβάλλον

Αυτόν τον συνδυασμό λοιπόν, το Kuga Plug in Hybrid (PHEV) τον επιτυγχάνει άριστα. Και αυτό, διότι η μπαταρία των 14,4 kWh, εξασφαλίζει μια ηλεκτρική αυτονομία που μέσα στην πόλη, χάρη και στην υψηλή ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα, που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 88 χιλιόμετρα.

Έτσι λοιπόν, οι μετακινήσεις μιας ολόκληρης ημέρας ή ακόμα και δύο ημερών, μπορούν να γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρικά. Δηλαδή με απόλυτη φιλικότητα προς το περιβάλλον και με πολύ χαμηλό κόστος. Εξίσου σημαντική μάλιστα, είναι και η ταχύτητα φόρτισης της μπαταρίας, καθώς ακόμα και σε μια κοινή πρίζα σούκο, σαν και αυτές που υπάρχουν στα σπίτια όλων μας, διαρκεί σαφώς λιγότερο από 6 ώρες.

Αν λοιπόν, η φόρτιση γίνει το βράδυ, το πρωί το Kuga PHEV θα μπορεί να καλύψει εκ νέου ηλεκτρικά τα χιλιόμετρα που προαναφέραμε, ενώ η φόρτιση είναι ακόμα πιο γρήγορη, σχεδόν στο μισό του χρόνου, στην περίπτωση που υπάρχει wallbox.

Τα πλεονεκτήματα που χαρίζει στους επιβάτες του

Κινούμενο ηλεκτρικά, το Kuga είναι εξαιρετικά ήσυχο, γεγονός που εξασφαλίζει ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο άνεσης για τους έως και 5 επιβάτες του, ενώ αθόρυβο παραμένει ακόμα και όταν λειτουργεί ο κινητήρας βενζίνης του. Ο προηγμένος τεχνολογικά τετρακύλινδρος των 2.500 κυβικών, που για την περίσταση συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 132 ίππων για να αποδώσουν συνδυαστικά 225 ίππους, που εξασφαλίζουν πολύ καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ ώρα σε 9,2 δεύτερα, τελική ταχύτητα 200 χλμ./ ώρα).

Ακόμα πιο σημαντικό είναι πως η μέση κατανάλωση αμόλυβδης κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (1,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα), ενώ αντίστοιχα χαμηλές είναι και οι εκπομπές CO2 (22 γραμμάρια το χιλιόμετρο). Η τελευταία τιμή αποδεικνύει πως το Kuga PHEV είναι συνολικά ένα από τα πιο «καθαρά» SUV της κατηγορίας του, κάτι που με τη σειρά του αποτελεί σημαντικό λόγο για τη δημοτικότητά του.

Άλλος ένα σημαντικός λόγος είναι βέβαια και η οικογενειακή του υπόσταση. Οι μεγάλοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές -το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα από 645 έως και 1.530 λίτρα- είναι σε κάθε περίπτωση κάτι παραπάνω από ικανοποιητικοί. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και πολλές πρακτικές λύσεις, όπως η δυνατότητα μετακίνησης -κατά μήκος των πίσω καθισμάτων, οι πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα και φορητές συσκευές, αλλά και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης smartphones που διευκολύνουν πολύ την καθημερινότητα.

Η ασφάλεια κατέχει «πρωταγωνιστικό» ρόλο

To Kuga PHEV είναι ταυτόχρονα και ιδιαίτερα ασφαλές, μιας και πέρα από ένα ιδιαίτερα άκαμπτο και σοφά σχεδιασμένο πλαίσιο, διαθέτει ολοκληρωμένο εξοπλισμό ασφάλειας και υποβοήθησης. Τα συστήματα υποβοήθησης αποτελούν όλα μαζί το Ford Co-Pilot 360, στο οποίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κάμερες που δείχνουν τον περιβάλλοντα χώρο για διευκόλυνση των κινήσεων, το ενεργό cruise control και τη λειτουργία αυτόματου παρκαρίσματος (Enhanced Active Park Assist), η οποία διευκολύνει ιδιαίτερα τον οδηγό και τον απαλλάσσει από το άγχος της όλης διαδικασίας, ενώ το υψηλό επίπεδο ασφαλείας επιβραβεύεται και με τα κορυφαία πέντε αστέρια της αξιολόγησης κατά Euro NCAP.

Πλήρης είναι και ο εξοπλισμός άνεσης, αλλά και διασύνδεσης, ενώ τα πάντα εδώ ελέγχονται από τη μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος infotainment SYNC στο κέντρο του ταμπλό. Μάλιστα, υπάρχουν διαθέσιμες και φωνητικές εντολές, καθώς και η εφαρμογή FordPass Connect για smartphones.

Με την εφαρμογή αυτή, ο οδηγός αποκτά απομακρυσμένη πρόσβαση στο Kuga PHEV του, και έτσι μπορεί να βλέπει που είναι σταθμευμένο, να ελέγχει αν είναι κλειδωμένο, να βλέπει το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας καθώς και τα σημεία που μπορεί να φορτίσει, αλλά και να προγραμματίσει τον χρόνο φόρτισης στο σπίτι του, προκειμένου να μπορεί να αξιοποιήσει προς όφελός του τις τυχόν χαμηλότερες χρεώσεις (π.χ. νυχτερινό ρεύμα).

Φυσικά, το Kuga PHEV ξεχωρίζει, όπως άλλωστε και όλα τα Ford, χάρη στα πολύ καλά δυναμικά του χαρακτηριστικά που ενθουσιάζουν όποιον καθίσει πίσω από το τιμόνι του. Πλέον, αυτό είναι πιο εύκολο από ποτέ, μιας και το Kuga PHEV διατίθεται με μηνιαίο μίσθωμα 329 ευρώ μέσω του Ford Lease ή με το πρόγραμμα Ford Plus, με επιτόκιο 2,99%, προκαταβολή από 20%, 8 χρόνια εγγύηση, και όφελος 2.141 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ