ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιος διάσημος σχεδιαστής εξήρε τη σχεδίαση του Tesla Cybertruck

Ποιος διάσημος σχεδιαστής εξήρε τη σχεδίαση του Tesla Cybertruck

To Cybertruck της Tesla έχει ένα από τα πλέον ρηξικέλευθα σχήματα, όχι μόνο στην κατηγορία των pick up αλλά στο σύνολο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μάλιστα λέγεται πως η εμφάνισή του είναι εμπνευσμένη από το DeLorean DMC12 που έγινε γνωστό κυρίως από την παρουσία του στην επιτυχημένη ταινία «Επιστροφή στο Μέλλον».

Υπεύθυνος για την εμφάνιση του DeLorean είναι ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής Giorgetto Giugiaro, που έχει επιλεγεί και ως ο «Σχεδιαστής του Αιώνα». Μεταξύ των πολλών δημιουργημάτων συμπεριλαμβάνονται η Alfa Romeo Alfasud, το VW Golf της πρώτης γενιάς, η αρχέτυπη Lancia Delta και η εικονική BMW M1.

O Giugaro λοιπόν χαρακτήρισε το Tesla Cybetruck ως τον «Πικάσο των αυτοκινήτων» κάνοντας έναν παραλληλισμό της εμφάνισης του ηλεκτρικού αγροτικού με την επίδραση του διάσημου Ισπανού, που αψηφούσε τα καθιερωμένα, στην τέχνη.

Την άποψη του Giorgetto Giugiaro συμμερίζεται και ο επίσης σχεδιαστής γιός του Fabrizio, που αναγνωρίζει τη «γενναιότητα» του Elon Musk στο συγκεκριμένο τομέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ