ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Nissan παρουσίασε το σπορ Ariya Nismo

H Nissan παρουσίασε το σπορ Ariya Nismo

Όσο αυξάνονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα τόσο θα αυξάνονται και οι κατηγορίες στις οποίες θα δίνουν το παρόν

Φυσικά τα σπορ ηλεκτρικά SUV που δεν θα κοστίζουν μια περιουσία δεν θα αποτελούν την εξαίρεση και έτσι η Nissan παρουσίασε στην έκθεση του Τόκιο το Ariya Nismo.

Η βάση του είναι το Ariya e-4ORCE, ενώ ξεχωρίζει οπτικά. Ταυτόχρονα έχει βελτιωθεί και η αεροδυναμική του προκειμένου να αυξηθεί τόσο η κάθετη δύναμη στις υψηλές ταχύτητες όσο και η αυτονομία.

Στο εσωτερικό η καμπίνα αντικατοπτρίζει τον premium χαρακτήρα του Ariya, ενώ το ειδικά καθίσματα σε συνδυασμό με τα διακοσμητικά Nismo τονίζουν στο σπορ προσανατολισμό.

Το Ariya NISMO θα είναι διαθέσιμο καταρχήν στην Ιαπωνία και ενδεχόμενα και σε άλλες αγορές, σε δύο εκδόσεις.

Η βασική NISMO B6 e-4ORCE που έχει δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδει 367 ίππους και 560 Nm και έχει μπαταρία 66,0 kWh. Στην κορυφαία NISMO B9 e-4ORCE η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 91,0 kWh και απόδοση 435 ίππων και 600 Nm.

Οι μηχανικοί της NISMO πέρα από τη βελτίωση κάθε λεπτομέρειας προχώρησαν και σε ειδικές επεμβάσεις στην επιτάχυνση και την απόκριση. Το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή ενός προαιρετικού ήχου, ο οποίος αναπαράγει την αίσθηση των αγώνων της Formula E.

Το Ariya NISMO διαθέτει επίσης ειδικές επεμβάσεις στο πλαίσιο και την τεχνολογία τετρακίνησης e-4ORCE, ενώ τα λάστιχά του είναι τοποθετημένα σε άκαμπτες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ