ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Skoda ανανέωσε την Octavia

Η Skoda ανανέωσε την Octavia

Η Octavia είναι διαχρονικά το πιο σημαντικό μοντέλο στην γκάμα της Skoda, μιας σε αυτήν στηρίχθηκε για πολλά χρόνια η ανάκαμψη της μάρκας μετά την εξαγορά της στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 από τον όμιλο της Volkswagen.

Τώρα η Skoda προχώρησε στην ανανέωση της 4ης γενιάς της Octavia προκειμένου να την κάνει πιο ελκυστική. Και βέβαια πιο ανταγωνιστική και για τους δύο τύπους αμαξωμάτων -λιμουζίνα και στέισον- με τους οποίους είναι διαθέσιμη.

Οπτικά η ανανεωμένη Octavia ξεχωρίζει με το νέο εμπρός της μέρος, χάρη στην επανασχεδιασμένη μάσκα και τους καινούργιους προβολείς LED Matrix με τη νέα φωτεινή ταυτότητα.

Στο εσωτερικό η οθόνη του συστήματος infotainment έχει πλέον τουλάχιστον διαγώνιο 10,0 ιντσών και προαιρετικά 13,0, ενώ στάνταρ είναι και ο διζωνικός κλιματισμός. Η αναβάθμιση του εξοπλισμού περιλαμβάνει τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης από την ψηφιακή βοηθό Laura, ακόμα καλύτερο σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί και θύρες USB-C με μεγαλύτερη ισχύ φόρτισης.

Στη γκάμα των κινητήρων, όπως και στο VW Golf που επίσης ανανεώθηκε πρόσφατα, δεν περιλαμβάνεται πλέον ο τρικύλινδρος 1.0 TSI. Έτσι η βάση πλέον είναι ο 1.5 TSI με 116 ή 150 ίππους, οι εκδόσεις των οποίων με αυτόματο κιβώτιο DSG έχουν στάνταρ ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V.

Στη συνέχει υπάρχουν τα σύνολα των 2.000 κυβικών βενζίνης και πετρελαίου. Ο 2.0 TSI με 204 ίππους και τετρακίνηση θα προστεθεί στην πορεία, ενώ ο 2.0 TDI είναι διαθέσιμος με 115 και 150 ίππους, με χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο αντίστοιχα.

Στην κορυφή της γκάμας είναι βέβαια η έκδοση RS με τον δίλιτρο TSI και 265 πλέον ίππους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ