Ο Τραμπ τα έβαλε πάλι με τις κινεζικές εταιρείες
Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ o Ντόναλντ Τραμπ είχε επιβάλλει δασμούς ύψους 25% στα αυτοκίνητα που φτιάχνονται στην Κίνα.
Τώρα στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας επανέρχεται δριμύτερος, μιας και ανέφερε σε ομιλία του πως σκοπεύει να επιβάλλει δασμούς της τάξης του 100% για τα αυτοκίνητα κινεζικών εταιρειών που θα κατασκευάζονται στο Μεξικό και θα εισάγονται στις ΗΠΑ.
Με τον τρόπο αυτό ο Τραμπ εξέφρασε την προσήλωσή του στην προστασία των αμερικανικών συμφερόντων στην αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ επισήμανε πως τα κινεζικά εργοστάσια στο Μεξικό μπορούν να αποτελέσουν μέσο αποφυγής των δασμών που ήδη υπάρχουν.
Ουσιαστικά προειδοποίησε πως αν εκλεγεί πρόεδρος θα υπάρχουν σοβαρά εμπόδια στην εισαγωγή κινεζικής προέλευσης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, ανεξαρτήτως του τόπου κατασκευής τους, προκειμένου και οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες να προστατευτούν και οι θέσεις εργασίας να διατηρηθούν.
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Πετρελαιοφόρα αρχίζουν να διασχίζουν τα Στενά του Oρμούζ, λέει ο Λευκός Οίκος - Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Βηρυτό - «Στοχευμένες επιθέσεις» από το Ιράν
15:15
Ηράκλειο: Επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών - Πάνω από 15 προσαγωγές
15:12
Berenberg για METLEN: Ισχυρές συνέργειες και cost leadership - Διατηρεί τη σύσταση «Buy»
15:02
Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Ο Λαριτζανί ήταν επικηρυγμένος για 10 εκατ. δολάρια εμείς το κάναμε δωρεάν
15:01