ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Συλλέκτης μηνύει τη Ferrari εξαιτίας της LaFerrari Aperta

Συλλέκτης μηνύει τη Ferrari εξαιτίας της LaFerrari Aperta

Tο Μάρτιο το 2016 επιλεγμένοι πελάτες της Ferrari προσκλήθηκαν σε μια ιδιωτική παρουσίαση της ανοιχτής LaFerrari, η οποία δεν πρόλαβε να παρουσιαστεί και εξαντλήθηκε -κάτι όμως που ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβεί ευθύς εξαρχής.

Μεταξύ των υποψήφιων κατόχων του ανοιχτού hyper car ήταν και ο κύριος Preston Henn από το Fort Lauderdale της Φλόριντα, ο οποίος είναι πρώην οδηγός αγώνων, εδώ και 60 χρόνια tifozi της μάρκας και συλλέκτης, με πολλά αυτοκίνητα στην ιδιοκτησία του, μεταξύ αυτών και αρκετά σπάνια.

Ο κ. Preston Henn λοιπόν μόλις ακούστηκαν οι πρώτες φήμες για τη LaFerrari Aperta, αυτή είναι η επίσημη επωνυμία της Spider και προκειμένου να σιγουρέψει την απόκτησή της, έστειλε μια επιταγή ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων απευθείας στον πρόεδρο της εταιρείας και ισχυρό άντρα της FCA (Fiat Chrysle Automobiles) Sergio Marchionne. Ο οποίος στην πορεία του την επέστρεψε μαζί με μια αρνητική επιστολή αναφορικά με την απόκτηση της Aperta.

Ο κ. Penn όμως δεν το έβαλε κάτω. Μέσω τρίτων έμαθε πως η Ferrari τον χαρακτήρισε απλά «ακατάλληλο» για την αγορά μιας Spider, κάτι που βέβαια δεν του άρεσε καθόλου. Έτσι υπέβαλε μήνυση εναντίον της ιταλικής εταιρείας για προσβολή της προσωπικότητάς τους ζητώντας αποζημίωση ύψους 75.000 δολαρίων.

Το βέβαιο είναι πως η υποβολή της μήνυσης δεν θα του εξασφαλίσει μια ανοιχτή LaFerrari, ενώ στο σημείο αυτό θα πρέπει να πούμε πως ο κύριος από τη Φλόριντα έχει και κάποιο δίκιο. Γιατί όταν οι Ιταλοί απορρίπτουν ένα συλλέκτη με ιστορία 60 ετών και από την άλλη δίνουν το hyper car τους σε κάποιον άλλο που πριν καν το αποκτήσει το πουλά μέσω αγγελίας με τεράστιο καπέλο -η τιμή που την πουλούσε ήταν 5,3 εκατομμύρια δολάρια- κάτι δεν πάει καλά στη διαδικάσια επιλογής τους...

FERRARI LEFERRARI APERTA 5

Εκτός από νέα μαλακή ή σκληρή, από ανθρακόνημα, αφαιρούμενη οροφή η ανοιχτή LaFerrari θα έχει και καινούργιο κάλυμμα από γυαλί, ώστε όσοι τη χαζεύουν να μπορούν να δουν και το υβριδικό σύστημα πρόωσής της. Πηγή: Ferrari

Επίσης βέβαιο είναι πως αν μη τι άλλο ξέρουν να κατασκευάζουν αυτοκίνητο που ξυπνούν τα πάθη, αλλά και να τα διαθέτουν με το σωστό για αυτούς τρόπο....

Η ανοιχτή LaFerrari θα είναι διαθέσιμη είτε με αφαιρούμενη σκληρή οροφή από ανθρακόνημα είτε με κλασική μαλακή, το πλαίσιό της από ανθρακόνημα έχει ενισχυθεί προκειμένου η αφαίρεση της οροφής να μην περιορίσει την ακαμψία, γεγονός που βέβαια έχει αυξήσει ελαφρώς το βάρος της. Και θα περιορίσει ελαφρώς τις επιδόσεις, σε σχέση πάντα με την κουπέ, που εξασφαλίζει το υβριδικό σύστημα πρόωσης των 963 ίππων. Οι 800 από αυτούς πιστώνονται στο θερμικό V12 και οι υπόλοιποι στον ηλεκτροκινητήρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ