ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Kia με το νέο EV3 κάνει τα ηλεκτρικά SUV πιο προσιτά

Η Kia με το νέο EV3 κάνει τα ηλεκτρικά SUV πιο προσιτά

Το ολοκαίνουργιο EV3 που παρουσίασε η Kia είναι ένα compact ηλεκτρικό SUV που σύμφωνα με την κορεατική εταιρεία «συνδυάζει τολμηρό σχεδιασμό, καινοτόμα τεχνολογία και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά».

Το EV3, που έχει μήκος 4,30 μέτρα και μεταξόνιο 2.680 χιλιοστών, ενσωματώνει τη νέα γλώσσα σχεδίασης της Kia, την Opposites United. Έτσι χαρακτηρίζεται από την ποιο πρόσφατη εκδοχή της μάσκας Tiger Face σε συνδυασμό με τη νέα λογική φωτισμού Star Map της Kia.

KIA-EV3-(5).jpg

Στο πίσω μέρος, μια μαύρη διακοσμητική γραμμή συνδέει την πίσω κολώνα C και τη γραμμή της οροφής, ενώ τα ιδιαίτερα πίσω φώτα προσδίδουν μια φουτουριστική εμφάνιση.

Η γκάμα περιλαμβάνει φυσική και την πιο σπορτίφ έκδοση GT-Line που ξεχωρίζει χάρη στις πιο δυναμικές λεπτομέρειές της.

KIA-EV3-(6).jpg

Το εσωτερικό του EV3 προσφέρει άνετους χώρους για έως και πέντε επιβάτες, ενώ εκτός από το κλασικό πορτμπαγκάζ υπάρχει και ένας επιπλέον χώρος 25 λίτρων κάτω από το εμπρός καπό (frunk), π.χ. για τα καλώδια της φόρτισης.

Από εκεί και πέρα οπτικά ξεχωρίζει το ενιαίο οπτικά σύνολο με τη διαγώνιο των σχεδόν 30 ιντσών που ενσωματώνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και τις οθόνες των συστημάτων κλιματισμού και infotainment. Ενδιαφέροντα στοιχεία είναι η κεντρική κονσόλα με συρόμενο τραπεζάκι και αποθηκευτικούς χώρους, ο φωτισμός περιβάλλοντος με τις πολλές επιλογές και τα άνετα καθίσματα για μέγιστη χαλάρωση.

KIA-EV3-(7).jpg

Το EV3 βασίζεται στην πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP) και χρησιμοποιεί μπαταρίες 4ης γενιάς της Kia.

Στην έκδοση EV3 Standard η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 58,3 kWh, ενώ στη EV3 Long Range 81,4 kWh. Στην τελευταία περίπτωση η αυτονομία φτάνει μέχρι και τα 600 χιλιόμετρα και η ταχυφόρτιση από το 10% έως το 80% ολοκληρώνεται σε περίπου 31 λεπτά.

KIA-EV3-(15).jpg

Και οι δύο έχουν ηλεκτροκινητήρα 150 kW/283 Nm που εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,4 δευτερόλεπτα και μια τελική ταχύτητα 170 χλμ./ώρα.

Το EV3 μπορεί φυσικά να διαθέτει όλα τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης που έχει στη γκάμα της η Kia, ενώ είναι το πρώτο ηλεκτρικό Kia με την τεχνολογία AI Assistant.

KIA-EV3-(20).jpg

Επιπλέον, προσφέρει υπηρεσίες Premium Streaming μέσω του LG Web OS και arcade παιχνίδια, ενώ ενσωματώνει βιώσιμα υλικά.

Το νέο Kia EV3 Θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κορέα τον Ιούλιο του 2024, ενώ το ευρωπαϊκό λανσάρισμά του θα ακολουθήσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Οι τιμές του θα είναι ελαφρώς υψηλότερες σε σχέση με το ηλεκτρικό Niro.

KIA-EV3-(2).jpg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ