ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Karl Rocks είναι η SUV εκδοχή του μικρότερου των Opel

To Karl Rocks είναι η SUV εκδοχή του μικρότερου των Opel

Τα SUV ή τουλάχιστον αυτά που δείχνουν σαν SUV, έχουν αλώσει όλες κυριολεκτικά τις κατηγορίες, από τις πιο μεγάλες ως τις πιο μικρές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό το νέο Opel Karl Rocks, η πιο crossover εκδοχή του μίνι της Opel.

Πρόκειται για ένα SUV τσέπης, μιας και το μήκος του δεν ξεπερνά τα 3,80 μέτρα, που παράλληλα διαθέτει, σύμφωνα και με την εταιρεία, όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν όλα τα μοντέλα της κατηγορίας, ανεξαρτήτως μεγέθους. Στοιχεία όπως τα πλευρικά προστατευτικά και οι ποδιές που ξεχωρίζουν και χρωματικά ή οι ράγες οροφής, ενώ βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος που σε σχέση με το απλό Karl είναι κατά 18 χιλιοστά μεγαλύτερη.

Αυτή από μόνη της εξασφαλίζει κάποιες επιπλέον δυνατότητες κίνησης σε βατούς χωματόδρομους ή διευκολύνει τη στάθμευση σε πιο ψηλά πεζοδρόμια σε σχέση με τη συμβατική έκδοση. Από την οποία προέρχεται και το εσωτερικό - φυσικά ίδιοι είναι και οι χώροι, με το πορτμπαγκάζ να κυμαίνεται από 205 έως 1.015 λίτρα, ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες σύνδεσης με smartphones- αλλά και ο κινητήρας. Ο σύγχρονος 3κύλινδρος των 1.000 κυβικών και των 75 ίππων.

Το πότε θα έρθει το Karl στην Ελλάδα, είναι η στάνταρ εκδοχή του είναι η Rocks, είναι ακόμα άγνωστο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ