ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι απαγορεύεται να κάνει κανείς στα «ταξί» της Uber;

Τι απαγορεύεται να κάνει κανείς στα «ταξί» της Uber;

Η Uber έχει κλείσει 7 χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε το 2009 στο Σαν Φρανσίσκο και μέσω της υπηρεσία Uber X, που τρέχει από smartphone ή tablet, δίνει τη δυνατότητα σε οδηγούς να μετατρέπουν το ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητό τους σε ταξί ή ενοικιαζόμενο. Έτσι ο συνεργαζόμενος με την εταιρεία οδηγός που βρίσκεται πιο κοντά στο σημείο όπου είναι ο πελάτης λαμβάνει αυτόματα μια ειδοποίηση και μετατρέπεται σε οδηγό ταξί.

Το βασικό της σλόγκαν της Uber είναι «brings people together». Το «φέρνει κοντά τους ανθρώπους» δηλαδή, αλλά από ότι φαίνεται κάποιοι πελάτες της το εξέλαβαν στην κυριολεξία και μάλλον πιο σοβαρά από ότι είχαν αρχικά υπολογίσει οι ιθύνοντες της εταιρείας.

Έτσι λοιπόν η Uber αναγκάστηκε να τονίσει σε ανακοίνωσή της πως απαγορεύεται το σεξ εντός των συνεργαζόμενων «ταξί» της. Τόσο μεταξύ των πελατών όσο και με την εμπλοκή του οδηγού... O οποίος, όπως συστήνει η εταιρεία, καλό είναι να μην φλερτάρει με τους πελάτες...

Τώρα αν εισακουστούν τα παραπάνω είναι ένα άλλο θέμα, ενώ ενδιαφέρον είναι πως ήδη δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 300 πόλεις ανά τον κόσμο. Στη Γηραία Ήπειρο υπάρχει ακόμα ανοιχτή η υπόθεσή της στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, το οποίο θα πρέπει να αποφανθεί αν πρόκειται για μια ιντερνετική πλατφόρμα διευκόλυνσης των μετακινήσεων ή για εταιρεία μεταφορών.

Στην πρώτη περίπτωση θα έρθουν τα πάνω κάτω για τους απανταχού οδηγούς ταξί, ενώ στη δεύτερη απλά θα αποκλειστεί από την Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ