ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το καινούργιο Opel Insignia Grand Sport δεν θα έχει τετράθυρη έκδοση

Το καινούργιο Opel Insignia Grand Sport δεν θα έχει τετράθυρη έκδοση

Ο διάδοχος του επιτυχημένου Opel Insignia θα ονομάζεται Insignia Grand Sport, θα παρουσιαστεί επίσημα σε λιγότερους από τρεις μήνες στην έκθεση της Γενεύης, ενώ ήδη η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τόσο τα πρώτα του στοιχεία όσο και τις επίσημες φωτογραφίες του.

Από τις οποίες μπορούμε να διαπιστώσουμε πως η εικόνα του είναι σαφώς πιο εντυπωσιακή σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά και προσδιορίζεται από χυτές γραμμές και μια νέα μάσκα, που συνδυάζεται με καινούργιους, πιο στενούς και πιο χαρακτηριστικούς προβολείς. Η βάση του είναι το πλαίσιο Global Epsilon της GM, ενώ από πλευράς διαστάσεων είναι κατά 55 χιλιοστά μεγαλύτερο σε σχέση με τον προκάτοχό του -συνολικά θα φτάνει τα 4,91 μέτρα- και κατά 29 χιλιοστά πιο χαμηλό, γεγονός που τονώνει τη δυναμική του εικόνα. Το ίδιο κάνει και η αύξηση των μετατροχίων (κατά 11 χιλιοστά), ενώ σημαντικά μεγαλύτερο, κατά 92 χιλιοστά, είναι και το μεταξόνιό του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει αφενός η απουσία μιας κλασικής, τετράθυρης έκδοσης σεντάν η οποία εξ ορισμού είναι πιο συντηρητική και αφετέρου η μείωση του βάρους παρά την αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων. Σύμφωνα με δηλώσεις των ανθρώπων της Opel η ζυγαριά δείχνει έως και 175 κιλά λιγότερα, με αποτέλεσμα να έχει αν όχι εξαλειφθεί τουλάχιστον περιοριστεί σημαντικά ένα από τα μεγαλύτερα μείον της τρέχουσας γενιάς, που δεν είναι άλλο από τα πολλά κιλά.

Στο εσωτερικό τη σύγχρονη σχεδίαση που παραπέμπει αρκετά στην αντίστοιχη του Astra συμπληρώνουν οι άνετοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές, καθώς το μέγεθος του πορτμπαγκάζ που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα θα ξεπερνά τα τρέχοντα 1.530 λίτρα. Παράλληλα ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει όλα τα συστήματα υποβοήθησης τελευταίας γενιάς, δυνατότητες διασύνδεσης smartphones και στοιχεία όπως τα φώτα Matrix και τα καθίσματα με δυνατότητα μασάζ, καθώς και το σύστημα OnStar.

OPEL INSIGNIA GRAND SPORT 2017 13

Το σύγχρονο εσωτερικό του νέου Opel Insignia Grand Sport θυμίζει το αντίστοιχο του Astra, ενώ ο πλήρης σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμός θα συνδυάζεται με άνετους χώρους. Πηγή: Opel

Oι κινητήρες πετρελαίου, θα είναι 1.600 και 2.000 κυβικών και θα αποδίδουν από 110 έως 170 ίππους. Αυτοί της βενζίνης θα ξεκινούν από τα 1.500 κυβικά και τα 140 άλογα και θα φτάνουν μέχρι και τα 250, από 2.000 κυβικά. Η κορυφαία έκδοση OPC που θα παρουσιαστεί στην πορεία δεν θα είναι πλέον 6κύλινδρη αλλά τετρακύλινδρη με 340 ίππους.

Εκτός από τα χειροκίνητα κιβώτια θα υπάρχουν και αυτόματα 8 σχέσεων, με το τελευταίο να είναι στάνταρ στην τετρακίνητη έκδοση που θα κινείται αποκλειστικά από τον σύνολο βενζίνης των 2.000 κυβικών και των 250 ίππων. Εδώ η ιδιαιτερότητα έγκειται στο ότι δεν θα υπάρχει πίσω διαφορικό αλλά δύο ηλεκτρο- υδραυλικοί συμπλέκτες, που θα κατανέμουν δυναμικά τη διαθέσιμη ροπή στους πίσω τροχούς για πιο ασφαλή και σπορ συμπεριφορά στις στροφές, αντικαθιστώντας έτσι και τη λειτουργία Torque Vectoring.

H γκάμα του νέου Opel Insignia Grand Sport θα συμπληρωθεί το καλοκαίρι από το στέισον και το Σεπτέμβριο από το Insignia Country Tourer, που θα είναι η πιο off road εκδοχή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ