ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Volkswagen καλεί τους υπαλλήλους της να μιλήσουν για το σκάνδαλο

Η Volkswagen καλεί τους υπαλλήλους της να μιλήσουν για το σκάνδαλο
FG Bauer-Griffin/GC Images/Getty Images
Η Volkswagen έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία τα τέλη του Νοέμβρη, για το πρόγραμμά της για αποκαλύψεις εκ μέρους των εργαζομένων. Πρόκειται για μία προσπάθεια να πάρει κουράγιο το προσωπικό και να μιλήσει σε ερευνητές που προσέλαβε η εταιρεία, για το τι ξέρουν για τα τεστ στα αυτοκίνητα με ντίζελ μηχανή, λέει η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Η εφημερίδα έγραψε την Τετάρτη πως η Volkswagen σκοπεύει να αυξήσει την πίεση στους υπαλλήλους που έχουν γνώση του σκανδάλου αλλά φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους, εάν έρθουν στο φως σημαντικές πληροφορίες.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι προσέλαβε την εταιρεία συμβούλων Deloitte και τη δικηγορική εταιρεία Jones Day για να ερευνήσουν κάτω από ποιες συνθήκες μπήκε συγκεκριμένο πρόγραμμα στα αυτοκίνητα ντίζελ και άλλαξαν οι αρχικές ρυθμίσεις, ώστε να μειώνονται οι εκπομπές ρύπων οποτεδήποτε το αυτοκίνητοπερνούσε κάποιο τεστ.

Η Sueddeutsche Zeitung αναφέρει ότι τα αρχικά αποτελέσματα από την "αμνηστεία" που έχει δοθεί είναι ενθαρρυντικά, επικαλούμενη πηγές στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Volkswagen έχει υποσχθεί πως το προσωπικό θα κρατήσει τη δουλειά του και θα εξαιρεθεί από το κόστος της ζημιάς, αρκεί να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Από την άλλη όμως, τα διευθυντικά στελέχη καθώς και αυτά του μάνατζμεντ που είναι κάτω από τους γενικούς διευθυντές θα εξαιρεθούν από την 'χάρη" που θα δοθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ