ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε τη Bugatti Chiron να πιάνει τα 320 χλμ./ ώρα σε 16,1 δευτερόλεπτα (vid)

Δείτε τη Bugatti Chiron να πιάνει τα 320 χλμ./ ώρα σε 16,1 δευτερόλεπτα (vid)

Οι πρώτες Bugatti Chiron έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν είτε στα χέρια των τυχερών ιδιοκτητών τους μιας και σιγά σιγά έχουν ξεκινήσει οι πρώτες παραδόσεις είτε για τις ανάγκες επικοινωνίας της εταιρείας.

Λογικά λοιπόν αρχίζουν να αυξάνονται και τα βίντεο που καταγράφουν τα κατορθώματα του πραγματικά μοναδικού αυτού υπερ- αυτοκινήτου. Βίντεο σαν κι αυτό που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια και στο οποίο η Chiron επιταχύνει από στάση καταιγιστικά. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως ο ίδιος ρυθμός επιτάχυνσης συνεχίζεται και πάνω από τα 300 χλμ./ ώρα, εκεί που τα άλλα hyper cars αρχίζουν να προσεγγίζουν τα όριά τους.

Στο βίντεο ο οδηγός της συγκεκριμένης Chiron δεν συνεχίζει πολύ πάνω από τα 320 χλμ./ ώρα (αντιστοιχούν στα 200 μίλια την ώρα), ενώ για να τα πιάσει δεν χρειάστηκαν περισσότερα από 16,1 δεύτερα. Ο χρόνος πάνω κάτω δηλαδή στον οποίο ένα μικρό αυτοκίνητο έχει φτάσει, από στάση και πάλι, τα 100 χλμ./ ώρα.

Όσο για την τελική της καινούργιας Bugatti υπολογίζεται πως θα είναι γύρω στα 420 χλμ./ ώρα, με την επέμβαση ηλεκτρονικού κόφτη. Χωρίς αυτόν θα ξεπερνά τα 460 χλμ./ ώρα, γεγονός που σημαίνει και κατάρριψη του ρεκόρ ταχύτητας που πιστώνεται σήμερα στην προκάτοχό της Veyron.

Στο βίντεο αυτό πάντως δεν επιβεβαιώνονται τα 2,5 δεύτερα για το 0-100 που ανακοινώνει η γαλλική εταιρεία που ανήκει στον όμιλο της Volkswagen -το χρονόμετρο σταμάτησε στα 3,01 δεύτερα- καθώς φαίνεται ο οδηγός της να έχει κάποιο θέμα με την αλλαγή ταχύτητας από 1η σε 2α, γεγονός που του κοστίζει πολύτιμα δέκατα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ