ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί υπάρχουν αυτά τα άσχημα εξογκώματα στο πίσω μέρος της Bugatti Chiron στις ΗΠΑ;

Γιατί υπάρχουν αυτά τα άσχημα εξογκώματα στο πίσω μέρος της Bugatti Chiron στις ΗΠΑ;

Μπορεί οι ονομασίες και οι διαστάσεις να είναι οι ίδιες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ένα αυτοκίνητο που πωλείται στην Ευρώπη έχει τις ίδιες προδιαγραφές με ένα που διατίθεται στις ΗΠΑ.

Ειδικά αυτά των αμερικάνικων προδιαγραφών έχουν αρκετές διαφοροποιήσεις, μεταξύ αυτών και στην προστασία του αμαξώματος σε συγκρούσεις με μικρές ταχύτητες. Ο συγκεκριμένος κανονισμός υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και αυτός είναι και ο λόγος που τα πιο παλιά μοντέλα που κυκλοφορούσαν στις ΗΠΑ είχαν πιο ογκώδεις προφυλακτήρες σε σχέση με τα ευρωπαϊκά.

Από τον κανόνα δεν ξεφεύγουν ούτε τα σπάνια ούτε τα πανάκριβα μοντέλα, σαν την Bugatti Chiron για παράδειγμα, η οποία επιπρόσθετα δεν έχει και προφυλακτήρες με τη συμβατική έννοια. Έτσι προκειμένου να εναρμονιστούν με τις προδιαγραφές και να την παρουσιάσουν στην έκθεση της Νέας Υόρκης οι μηχανικοί της γαλλικής εταιρείας πρόσθεσαν στο πίσω μέρος της δύο ομολογουμένως άσχημα και χοντροκομμένα πλαστικά εξογκώματα, που σαφώς και δεν κολακεύουν την εμφάνισή της.

Το παρήγορο για όσους μπορούν να αγοράσουν τη Chiron των περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ προ φόρων είναι πως τα εξογκώματα αυτά αφαιρούνται στην πορεία πολύ εύκολα, λύνοντας μερικές βίδες με ένα κατσαβίδι. Το μόνο θέμα που θα υπάρχει μετά είναι που θα μπει η πινακίδα κυκλοφορίας, γιατί η βάση της πάει μαζί τους, αλλά είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως κάποια λύση θα βρεθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ