ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι θέσεις των γιοτ στο λιμάνι Hercules του Μονακό για το Γκραν Πρι κοστίζουν χρυσάφι

Οι θέσεις των γιοτ στο λιμάνι Hercules του Μονακό για το Γκραν Πρι κοστίζουν χρυσάφι

Η εικόνα είναι κλασική: τα μονοθέσια στρίβουν και αριστερά τους υπάρχει μια σειρά από πανάκριβες θαλαμηγούς, από τα καταστρώματα των οποίων οι ιδιοκτήτες και οι φιλοξενούμενοί τους παρακολουθούν τον πιο παραδοσιακό αγώνα της Φόρμουλα 1, το Γκραν Πρι του Μονακό. Που όπως γράψαμε, είναι και κοσμικό γεγονός, με το διεθνές τζετ σετ να θεωρεί υποχρέωσή του να δώσει το παρόν.

Όπως φαίνεται λοιπόν ο καλύτερος τρόπος για αυτό είναι με τη θαλαμηγό του, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα το Σαββατοκύριακο του Γκραν Πρι να συγκεντρώνονται στο Πριγκιπάτο τα πιο απίθανα γιοτ που πλέουν στις θάλασσες αυτού του κόσμου. Για φέτος η αξία των σκαφών που βρίσκονται στο Μονακό υπολογίζεται από ειδικούς του χώρου πως φτάνει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ στο πιο σικ λιμάνι του Πριγκιπάτου, το Hercules, η αξία αυτών που έχουν δέσει λέγεται πως ανέρχεται στα 1,1 δισεκατομμύρια.

Η συγκεκριμένη μαρίνα είναι η πιο δημοφιλής όχι μόνο γιατί οι ιδιοκτήτες των σκαφών αποκλείεται να περάσουν απαρατήρητοι αλλά και γιατί έχουν θέα, από τα καταστρώματα όπως είπαμε, σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του σιρκουί.

Φυσικά για να έχουν αυτό το προνόμιο έχουν πληρώσει αδρά, καθώς οι λιμενικές αρχές χρεώνουν για ένα γιότ μήκους 60 μέτρων και κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι ημερήσια τέλη ύψους 16.625 ευρώ! Ποσό που είναι 14 φορές υψηλότερο σε σχέση με αυτό που καταβάλλεται όλες τις άλλες μέρες του χρόνου και που είναι 1.200 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ