ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

24 Ώρες του Le Mans: η Porsche πέτυχε τη 19η νίκη της

24 Ώρες του Le Mans: η Porsche πέτυχε τη 19η νίκη της

Μπορεί οι Ιάπωνες της Toyota να πέτυχαν νέο ρεκόρ γύρου και να ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις αλλά τελικά η Porsche ήταν αυτή που πήρε τη νίκη στην κατηγορίας LMP1 των φημισμένων 24 Ωρών του Le Mans. Πρόκειται για τη 19η νίκη της συνολικά και 3η στη σειρά, μετά από ένα σερί της Audi.

Την καρό σημαία πήρε η 919 Hybrid με τον αριθμό 2 και πιλότους τους Νεοζηλανδούς Earl Bamber και Brendon Hartley και τον Γερμανό Timo Bernhard που ήταν και αυτός που τερμάτισε (DE) und Brendon Hartley (NZ). Κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε εγκαταλείψει η υπ’ αριθμόν 1 Porsche, ενώ είχαν ήδη αποχωρήσει, όπως προαναφέραμε, τα δύο Toyota TS050 Hybrid, που όσο ήταν στον αγώνα ήταν στην 1η θέση. Για τους Ιάπωνες τα προσχήματα σώθηκαν από το τρίτο τους αυτοκίνητο που τερμάτισε στη 9η θέση της γενικής και τη 2η της LMP1.

Έκπληξη του αγώνα η ομάδα του γνωστού ηθοποιού Τζάκι Τσαν, η Jackie Chan DC ORECA που είδε το αυτοκίνητό της με τον αριθμό 38 να τερματίζει στη 2η θέση της γενικής και να κερδίζει την κατηγορίας LMP2. Μάλιστα για αρκετές ώρες και μέχρι να την περάσει η τελική νικήτρια Porsche οδηγούσε τη κούρσα. Μαζί της στο βάθρο ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία των 24 Ωρών του Le Mans Κινέζος οδηγός, ενώ την επιτυχία τους ολοκλήρωσε το 1-2-3 της ομάδας στην κατηγορία LMP2.

H πιο συγκλονστική μάχη δόθηκε στον τελευταίο γύρο της κατηγορίας GTE Pro όπου η Aston Martin των Adam, Turner και Serra κατάφερε να περάσει την Corvette του Jordan η οποία τελικά τερμάτισε πίσω και από την συμμετοχή της Ford.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ