ΜΟΔΑ

Prada: μέσα στο νέο «πράσινο» στρατηγείο του ιταλικού οίκου μόδας

Prada: μέσα στο νέο «πράσινο» στρατηγείο του ιταλικού οίκου μόδας

Το καινούργιο βιομηχανικό στρατηγείο του στη Βαλβίνια, στην ιταλική επαρχία του Αρέτσο, αποκάλυψε ο όμιλος Prada.

Είναι το τρίτο "εργοστάσιο-κήπος" που σχεδίασε για τον όμιλο ο Γκουίντο Κανάλι, μετά τις εγκαταστάσεις παραγωγής στο Μοντεβάρκι (1999) και το Μοντεγκρανάρο (2001). Αυτή την περίοδο, ο Ιταλός αρχιτέκτονας δουλεύει πάνω σε μια μονάδα υλικοτεχνικής υποστήριξης του οίκου ειδών πολυτελείας, στη Λεβανέλα.

Στο καινούργιο "στρατηγείο" φιλοξενούνται τα τμήματα παραγωγής και εξέλιξης των δερμάτινων ειδών του Prada και Miu Miu, οι αποθήκες πρώτων υλών, τα ιστορικά αρχεία των κολεξιόν δερμάτινων ειδών και υποδημάτων, τα γραφεία διοικητικών υπηρεσιών και διοίκησης της βιομηχανικής παραγωγής, ένα αμφιθέατρο, και το κέντρο διαχείρισης δεδομένων του ομίλου Prada.

Black Nylon: αρχιτέκτονες & designers κάνουν επανάσταση στο στιλ της Prada

Βασικό συστατικό της καινούργιας μονάδας είναι η έντονη παρουσία χώρων πράσινου, μεγεθυμένη με επιφάνειες νερού και σε συνδυασμό με εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

"Δεν εκτίθενται ως απλός διάκοσμος, μάλλον είναι συνθήκες για την ευζωία των ανθρώπων που εργάζονται εκεί" εξηγεί, στο Designboom, ο Γκουίντο Κανάλι. "Μια αρχιτεκτονική που απορρίπτει τις ανώφελες χειρονομίες και την επιδειξιομανία" πρόσθεσε.

Παγκόσμια διάκριση: το κτίριο του ΚΠΙΣΝ νικητής στα Όσκαρ της αρχιτεκτονικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ