ΜΟΔΑ

Η αποχαιρετιστήρια -και συγκινητική- επίδειξη του Ζαν Πολ Γκοτιέ

Η αποχαιρετιστήρια -και συγκινητική- επίδειξη του Ζαν Πολ Γκοτιέ
AP Photo/Francois Mori

Η αποχαιρετιστήρια επίδειξη του Ζαν Πολ Γκοτιέ έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μια απίστευτη καριέρα 50 ετών. Ήταν όλοι εκεί για να τον αποχαιρετήσουν όπως του αρμόζει κι εκείνος συγκέντρωσε σε μια επίδειξη όλα όσα δημιούργησαν την ταυτότητά του. Κορσέδες, τόλμη και πολλούς σταρ.

Όπως σε κάθε πασαρέλα του ο Γκοτιέ έβγαζε και νέα πρόσωπα, το ίδιο έκανε και στην τελευταία: Στην αυλαία του σχεδιαστή έκανε το ντεμπούτο της η Πάρις Τζάκσον.

Η μία έκπληξη διαδεχόταν την άλλη: Η μούσα του Αλμοδόβαρ, Ρόζι ντε Πάλμα, το είδωλο του σινεμά Μπεατρίς Νταλ, η πρώην Μις Γαλλία Iris Mittenaere ντυμένη με ένα φόρεμα στα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Αλλά και η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μπε Ντίτο, ενώ το σόου έκλεισε ο Boy George.

«Η ραπτική δεν είναι νεκρή», είπε αργότερα ο Γκοτιέ, ίσως για να κάνει ξεκάθαρο ότι η αποχώρησή του από τις πασαρέλες δεν σηματοδοτεί και το τέλος της υψηλής ραπτικής του.

Η ανακοίνωσή του πριν από λίγες ημέρες ότι το σόου του στο Παρίσι φέτος θα είναι το τελευταίο σόκαρε. Κανείς όμως δεν είχε αμφιβολία ότι αυτό το σόου-αυλαία μιας 50χρονης καριέρας θα ήταν μοναδικό. «Θα είναι ένα πάρτι», είχε υποσχεθεί ο ίδιος και όντως έτσι ήταν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ