ΜΟΔΑ

Η Χίλαρι Κλίντον για τον μετανάστη Όσκαρ ντε λα Ρέντα

Η Χίλαρι Κλίντον για τον μετανάστη Όσκαρ ντε λα Ρέντα

Στην επίσημη εκδήλωση για τα 11 γραμματόσημα προς τιμήν του σχεδιαστή μόδας Όσκαρ ντε λα Ρέντα η Κλίντον μίλησε για τους μετανάστες και τπους πρόσφυγες που είναι κομμάτι της κληρονομιάς και της ιστορίας της Αμερικής.

""Ας υπάρξουν πολλοί, πολλοί περισσότεροι μετανάστες με αγάπη για την Αμερική ανάλογη με αυτή επιδείκνυε παραδειγματικά κάθε μέρα ο Όσκαρ ντε λα Ρέντα" είπε για τον γεννημένο στον Άγιο Δομίνικο σχεδιαστή που ήρθε στην Αμερική για να κυνηγήσει τα όνειρα του.

Ο Ντε λα Ρέντα, που πέθανε το 2014 σε ηλικία 82 ετών, ήταν ένας από τους επίσημους μόδιστρους κάθε Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, από την Τζάκι Κένεντι στη Μισέλ Ομπάμα ενώ στην τελευταία ορκωμοσία δημιουργίες του φόρεσε η Ιβάνκα Τραμπ.

Η Κλίντον δεν ονομάτισε τον Ντόναλντ Τραμπ και την πολιτική του απέναντι στο μεταναστευτικό και το Σύνταγμα της χώρας. Για την επιλογή του Όσκαρ ντε λα Ρέντα στα γραμματόσημα του έθνους η Κλίντον σχολίασε ότι είναι "ταιριαστή και συνεπής ως προς το Σύνταγμα μας το οποίο πρέπει να το διαβάζουμε και να το ξανα διαβάζουμε αυτές τις μέρες".

Στην τελετή έδωσαν το παρόν ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, η διευθύντρια της Vogue Anna Wintour και o Άντερσον Κούπερ του CNN.

"Η χώρα μας είναι μεγάλη, επειδή υποδεχόμαστε τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Έρχονται εδώ για να δουλέψουν σκληρά και να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειές τους, δεν έχει σημασία από πού προέρχονται" είπε ο Μπλούλμπεργκ.

Αγέρωχος και κομψός σαν σταρ του παλιού Χόλιγουντ ο Όσκαρ ντε λα Ρέντα πέθανε σε ηλικία των 82 ετών στο σπίτι του στο Κονέτικατ, των Ηνωμένων Πολιτειών, έπειτα από 10ετή μάχη με τον καρκίνο.

Γεννημένος στον Αγιο Δομίνικο το 1932, ο Ντε λα Ρέντα μαθήτευσε δίπλα στον "αρχιτέκτονα" της μόδας, Κριστόμπαλ Μπαλενσιάγκα και δούλεψε στους γαλλικούς οίκους Lanvin και Balmain πριν ιδρύσει τον δικό του στη Νέα Υόρκη στα 60s. "Τα προσόντα που εκτιμώ πιο πολύ στις γυναίκες είναι η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και η καλοσύνη" έλεγε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ