ΜΟΔΑ

H τέχνη του Manolo Blahnik πατάει πόδι στην Ευρώπη

H τέχνη του Manolo Blahnik πατάει πόδι στην Ευρώπη

Με αφορμή την έκθεση "The Art of Shoes" που περιοδεύει ανά την Ευρώπη εκθέτοντας την μαεστρία στην τεχνική και το στιλ του σχεδιαστή Monolo Blahnik και την στάση της στην Πράγα η τσεχική εταιρεία κρυστάλλινων ειδών Preciosa προχώρησε σε συνεργασία με τον πολυτελή οίκο υποδημάτων Manolo Blahnik.

Ένα μόνο ζευγάρι χειροποίητες, εμπνευσμένες από τη Βοημία μπότες με τακούνι στιλέτο θα παρουσιαστούν σήμερα το βράδυ στην πρωτεύουσα της Τσεχίας σε ειδική εκδήλωση που θα περιλαμβάνει ειδική παράσταση από το Μπαλέτο του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας αναφέρει το WWD.

Rihanna: Stoned για τη νέα επέλαση της στη μόδα με τον Μanolo Blahnik (vid)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα ναυαρχίδα της Preciosa Crystal και το συλλεκτικό αυτό ζευγάρι μπότες, διακοσμημένο με λεπτά φούξια pom-poms και με περίπου 100 κρύσταλλα Preciosa όπως εκείνα στους κλασικούς πολυέλαιους θέλει να εντυπωσιάσει. Το ξεχωριστό ζευγάρι μπότες Manolos θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση και δημιουργήθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στην τέχνη και την παράδοση της Τσεχικής Βοημίας.

Ο Μανόλο Μπλάνικ θα σε βελτιώσει σε έξι βήματα

"Η Βοημία είναι πολύ ιδιαίτερη για μένα και πάντα ξεχώριζε για μια αίσθηση παράδοσης και ποιότητας, αλλά μου φέρνει στο νου και κάτι εντελώς παιχνιδιάρικο και περιπετειώδες" δήλωσε ο Blahnik.

"Τα διακοσμητικά κρύσταλλα Preciosa σε αυτό το ζευγάρι μπότες προσδίδει στο σχέδιό μου καθαρότητα και αυθεντικότητα και χαίρομαι που το μοιράζομαι με όλους σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη περίσταση" είπε ο διάσημος σχεδιαστής υποδημάτων.

Η έκθεση "The Art of Shoes" (Η Τέχνη των Υποδημάτων), ένα αφιέρωμα στο έργο του, θα φιλοξενηθεί στην Πράγα μετά από την παρουσίασή της στην Αγία Πετρούπολη και στο Palazzo Morando στο Μιλάνο.

Η αναδρομική έκθεση πoυ περιλαμβάνει 212 δημιουργίες και 80 σκίτσα του Ισπανού σχεδιαστή θα μεταφερθεί στο Μουσείο Kampa στην Πράγα στις 11 Αυγούστου και θα παραμείνει στην πρωτεύουσα της Τσεχίας μέχρι τις 12 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ