ΜΟΔΑ

Χρυσές Σφαίρες: Αγέραστη λάμψη στο κόκκινο χαλί

Χρυσές Σφαίρες: Αγέραστη λάμψη στο κόκκινο χαλί
Reuters

Τον περασμένο Ιανουάριο το κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών «μαύρισε». Πάνω από 300 γυναίκες τού θεάματος, από ηθοποιούς έως ατζέντισσες και ακτιβίστριες, επέλεξαν το μαύρο για να διαμαρτυρηθούν για την φυλετική ανισότητα και την κουλτούρα της επιβολής στη βιομηχανία του θεάματος, λίγο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον Χάρβεϊ Γουάινστιν και τη δημιουργία του κινήματος #MeToo

Ήταν μία κρίσιμη καμπή στην ιστορία του παγκόσμιου θεάματος. Και, παρότι το χρώμα επέστρεψε στα Όσκαρ, το Met Gala και τις λοιπές εκδηλώσεις που ακολούθησαν, οι ηθοποιοί και οι στυλίστες τους είχαν καταφέρει να αξιοποιήσουν το κόκκινο χαλί ως «πομπό» για το μήνυμά τους.

«Μετά τις περυσινές Χρυσές Σφαίρες, το κόκκινο χαλί θα πρέπει να θεωρείται μία γιορτή θηλυκότητας και ευγνωμοσύνης στο ταλέντο των γυναικών», διαμηνύει η Κλόε Χαρτστάιν, στυλίστρια που θα ντύσει φέτος, μεταξύ άλλων, την Γκλεν Γκλόουζ και την Μελίσα Μακάρθι: «Κι αν η εικόνα στα περυσινά πρωτοσέλιδα ήταν της ‘σκοτεινής αλληλεγγύης’, το φετινό μήνυμα θα έχει να κάνει με το πολύχρωμο, γεμάτο αυτοπεποίθηση, αγέραστο στυλ».

Φέτος, από τις 35 ηθοποιούς που είναι υποψήφιες σε βασικές κατηγορίες, μόνο πέντε είναι κάτω των 35 χρόνων. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, αναμένεται να κυριαρχήσουν στυλ και τάσεις για κυρίες κάθε ηλικίας και σωματικής διάπλασης που αγαπούν την έβδομη τέχνη και τη μόδα. Ιδού έξι υποψήφιες που έχουν καταφέρει να ξεχωρίζουν για το διαχρονικό στυλ τους.

Πάνε περίπου τριάντα χρόνια από τη στιγμή που η 51χρονη πια Τζούλια Ρόμπερτς, η οποία είναι υποψήφια για το Homecoming, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών με ένα ‘μεγαλούτσικο’ κοστούμι από την ανδρική συλλογή του Τζόρτζιο Αρμάνι. Το στυλ της εξελίχθηκε στο πέρασμα των δεκαετιών, με τον οίκο Givenchy να είναι από τους αγαπημένους της και τις στυλιστικές της επιλογές να αποθεώνονται κάθε φορά από τους ειδικούς του χώρου.

Η 71χρονη Γκλεν Κλόουζ θεωρείται «βετεράνος» στο κόκκινο χαλί και στυλιστικά έδειξε το δρόμο σε πολλές νεότερές της. Πατάει σταθερά στα βήματα του κλασικού ενώ τον περασμένο Ιούλιο προσέλαβε την Κλόε Χαρτστάιν για να δώσει έναν αέρα ανανέωσης στις επίσημες εμφανίσεις της.

20517957

EPA/NINA PROMMER

Η αδυναμία της 44χρονης Πενέλοπε Κρουζ στο περίφημο ‘little black dress’ είναι γνωστή. Όσο γνωστή είναι και η τάση της στο να πειραματίζεται στυλιστικά με υφάσματα και στυλ. Καθώς φέτος είναι υποψήφια για το ρόλο τής Ντονατέλα Βερσάτσε στη σειρά ‘The Assassination of Gianni Versace’, πολλοί εικάζουν πως θα επιλέξει μία δημιουργία του διάσημου ιταλικού οίκου – και γιατί όχι μία βίνταζ τουαλέτα από την εποχή του Τζιάνι Βερσάτσε…

19194664

EPA/ETIENNE LAURENT

Η Νικόλ Κίντμαν μετρά χρόνια και χιλιόμετρα στο κόκκινο χαλί. Οι fashion editors πάντα της αναγνώριζαν το ότι ρίσκαρε στυλιστικά και πειραματιζόταν συχνά με ασυνήθιστα χρώματα και υφές, πολλές φορές κόντρα στο τόνο του δέρματος και των μαλλιών της. Με στυλίστρια την ταλαντούχα Julia von Boehm και με λίγη… βοήθεια από τους οίκους Γκούτσι και Αλεξάντερ Μακουίν, οι δύο κυρίες έχουν βρει μία φόρμουλα που ταιριάζει ιδανικά στην 51χρονη Κίντμαν που είναι υποψήφια για το ρόλο της στο Destroyer.

19203267

EPA/MIKE NELSON

Με ύψος στο 1,80 και σιλουέτα ψιλόλιγνη, οι επίσημες εμφανίσεις της 51χρονης Λόρα Ντερν παραμένουν μία πρόκληση για την στυλίστριά της Κριστίνα Έρλιχ, η οποία, ωστόσο, έχει βρει το μυστικό των πάντα κομψών εμφανίσεων.

Το 2017 ήταν έτος επανόδου γυναικών ηθοποιών (pics)

19203089

EPA/MIKE NELSON

Είτε φορώντας πουά δημιουργία, είτε με φλοράλ τουαλέτα, η 46χρονη Θάντι Νιούτον φημίζεται για τις τολμηρές επιλογές της που δύσκολα θα έκαναν άλλες συνάδελφοί της.

19494059
20058092

EPA/EUGENE GARCIA, EPA/NINA PROMMER

Η κόρη της 72χρονης Κάντις Μπέργκεν είναι αρθρογράφος στην αμερικανική Vogue που σημαίνει πως είχε το personal styling πάντα… μέσα στο σπίτι της. Στις εμφανίσεις της, σχολιάζουν οι fashion editors, είναι πάντα χαλαρή και επιλέγει κλασικές επιλογές τις οποίες, ως λάτρης των αξεσουάρ, συνοδεύει με εντυπωσιακά κοσμήματα, γόβες και τσάντες.

Bergen

Flickr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ