ΜΟΔΑ

Έρχεται η πρώτη παγκόσμια Εβδομάδα Οικολογικής Μόδας: Το Φεβρουάριο στο Λος Άντζελες

Έρχεται η πρώτη παγκόσμια Εβδομάδα Οικολογικής Μόδας: Το Φεβρουάριο στο Λος Άντζελες
Pixabay

Το Λος Άντζελες θα φιλοξενήσει την πρώτη παγκόσμια Εβδομάδα Οικολογικής Μόδας, τον προσεχή Φεβρουάριο. Η πόλη των Αγγέλων ήταν και η πρώτη και μεγαλύτερη στην Αμερική που απαγόρευσε τη χρήση φυσικής γούνας στη βιομηχανία της μόδας.

Σε πρώτη φάση προβλέπεται ότι το event θα διαρκέσει τέσσερις μέρες και στόχος του είναι να σταματήσει την εκμετάλλευση των ζώων από τη βιομηχανία της Μόδας. Σκοπεύει να το κάνει «εκπαιδεύοντας» όσους αγαπούν τη Μόδα σε ηθικά, κοινωνικά και περιβαλλοντολογικά θέματα που προκύπτουν από τη χρήση των ζώων από τη σχετική βιομηχανία.

Η Εμανουέλ Ριέντα, ιδρύτρια και διοργανώτρια του event, αλλά και πολύ δραστήρια ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, λέει: «Θέλω να προκαλέσω έναν δημόσιο διάλογο για τη σχέση ανάμεσα στις πιο σημαντικές μας αξίες: Τ σεβασμό προς την ανθρώπινη ζωή, τα δικαιώματα των ζώων και το περιβάλλον».

Η Ριέντα φιλοδοξεί να διργανώσει παρόμοια events και σε άλλες πόλεις, και μακροπρόθεσμα οι Εβδομάδες Οικολογικής Μόδας να αντικαταστήσουν τις σημερινές αντίστοιχες διοργανώσεις.

Η Εβδομάδα Οικολογικής Μόδας θα διεξαχθεί από 1-4 Φεβρουαρίου 2019 στο Λος Άντζελες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ