ΜΟΔΑ

Βίβιαν Γουέστγουντ: Πρωτοπόρες δημιουργίες και ακτιβισμός στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Βίβιαν Γουέστγουντ: Πρωτοπόρες δημιουργίες και ακτιβισμός στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου
Grant Pollard/Invision/AP

Έχει νόημα να μιλάς για το περιβάλλον και την ανάγκη η μόδα να μην είναι τόσο καταναλωτική, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθείς να πουλήσεις ρούχα; Για τη Βίβιαν Γουέστγουντ προφανώς έχει, αφού αυτό ακριβώς έκανε στην επίδειξή της στην εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου...   

Η απόλυτη πανκ Κυρία της βρετανικής μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ έδωσε στα μοντέλα της στην κυριολεξία φωνή. Η 77χρονη, γνωστή για τον περιβαλλοντικό ακτιβισμό της, επέτρεψε στα μοντέλα της, μεταξύ αυτών η ηθοποιός και ακτιβίστρια κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης Ρόουζ Μακγκάουαν, να απευθυνθούν στο κοινό μιλώντας για μια σειρά θεμάτων. «Χρειαζόμαστε περισσότερους ήρωες», είπε η Ρόουζ Μακγκάουαν από την πασαρέλα.

Αειφόρος μόδα, η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η κλιματική αλλαγή τέθηκαν στο catwalk, καθώς τα μοντέλα παρουσίαζαν μεταξύ άλλων oversized καρό παλτό, εφαρμοστά τζάκετ, μεταξένια φορέματα.

Η Γουέστγουν δέχθηκε σφοδρή κριτική.

Έχει νόημα να μιλάς για το περιβάλλον και την ανάγκη η μόδα να μην είναι τόσο καταναλωτική, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθείς να πουλήσεις ρούχα; Αυτό αναρωτιέται η Vogue και πιθανώς έχει ένα δίκιο. Η Γουέστγυντ, όμως, έχει κάτι στο μυαλό της και αυτό το κάτι είναι ότι μπορεί να συνδυάσει την κατανάλωση με το μήνυμα εναντίον της κατανάλωσης. Σε έναν πολύ μπερδεμένο κόσμο, όπως είναι αυτός στον οποίο ζούμε, έχει κι αυτό κάποιο νόημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ