ΜΟΔΑ

Στην επίδειξη του οίκου Issey Miyake τα μοντέλα ντύνονται πάνω στην πασαρέλα

Στην επίδειξη του οίκου Issey Miyake τα μοντέλα ντύνονται πάνω στην πασαρέλα
AP Photo/Francois Mori

Κάποιοι σχεδιαστές και οίκοι μόδας μπορούν ακόμη να μας ξαφνιάζουν, κάποιοι με τις δημιουργίες τους, κάποιοι με τα εντυπωσιακά τους σόου. Όπως ο οίκος Issey Miyake, που διάλεξε έναν αρκετά εναλλακτικό τρόπο για να παρουσιάσει την κολεξιόν του για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020. 

Στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού, ο σχεδιαστής παρουσίασε μια διαφορετική πασαρέλα, όπου τα μοντέλα χόρευαν, έκαναν πατίνι ή αιωρούνταν με σχοινιά, με αποτέλεσμα το όλο σόου να μην θυμίζει σε τίποτα τις κλασικές επιδείξεις μόδας, αλλά να παραπέμπει περισσότερο σε παράσταση με ακροβάτες

Το πιο καινοφανές, όμως, ήταν το γεγονός ότι για κάποια κομμάτια της κολεξιόν, τα μοντέλα ντύθηκαν επί σκηνής, μπροστά στα μάτια των θεατών.

https://www.instagram.com/p/B260SXJHVXR

Αρχικά τα μοντέλα έφτασαν στην πασαρέλα με τα εσώρουχά τους και με τη βοήθεια ενός μηχανισμού που κρατούσε το ρούχο στον αέρα, φόρεσαν τις δημιουργίες του σχεδιαστή, οι οποίες κυριολεκτικά «κατέβηκαν» επάνω τους. Στη συνέχεια άρχισαν να χοροπηδούν, για να δείξουν την κίνηση του ρούχου.

Όσο για τις δημιουργίες, αυτές κινήθηκαν στο πολύ γνώριμο και εντυπωσιακό αν και μίνιμαλ, ύφος του οίκου, που κυριαρχεί στην ιαπωνική και παγκόσμια μόδα εδώ και δεκαετίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ