ΜΟΔΑ

Άντζελα Ντέιβις: Η σπουδαία ακτιβίστρια λανσάρει σειρά ρούχων για τα πολιτικά δικαιώματα

Άντζελα Ντέιβις: Η σπουδαία ακτιβίστρια λανσάρει σειρά ρούχων για τα πολιτικά δικαιώματα
ΑP Photo

Η σπουδαία μαύρη ακτιβίστρια Άντζελα Ντέιβις λανσάρει μία νέα σειρά ρούχων εμπνευσμένη από τον ακτιβισμό για τα πολιτικά δικαιώματα. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν σε οργανώσεις που προωθούν τη μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος στις ΗΠΑ.

Η Αμερικανίδα πολιτική ακτιβίστρια, ακαδημαϊκός και συγγραφέας συνεργάστηκε με το brand με έδρα του Λος Άντζελες, Renowned LA για μία συλλογή επηρεασμένη από τους μαύρους πολιτικούς ηγέτες, καθώς και το Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων και τον συνιδρυτή του, Χιούι Π. Νιούτον.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται t-shirt and hoodie με τις μορφές των πολιτικών ηγετών, με συνθήματα και τη φράση «We not asking no more».

https://www.instagram.com/p/CIzBORHgiEF

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν στην Underground Grit, οργάνωση στην Καλιφόρνια που μάχεται για τη μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος στις ΗΠΑ και την ομάδα Dream Defenders, που προωθεί την ασφάλεια και προστασία, την υγειονομική περίθαλψη, τη στέγαση, τις θέσεις εργασίας μακριά από τις φυλακές και τις απελάσεις.

«Είναι μεγάλη τιμή για μας που η Ντέιβις συμφώνησε ακόμη και να κάνει κάτι τέτοιο», είπε σε δήλωσή του ο ιδρυτής της εταιρείας Renowned LA, Τζον Ντιν. «Δεν νομίζω ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν όσον αφορά τη μόδα», συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι η εταιρεία ανέλαβε το σχεδιασμό και την παραγωγή της συλλογής ενώ η Άντζελα Ντέιβις επέλεξε τις οργανώσεις που θα λάβουν τα έσοδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ