ΜΟΔΑ

VATHOS Apparel: Ένα ελληνικό brand μας διδάσκει πως η βιωσιμότητα δεν είναι επιλογή, είναι ανάγκη

VATHOS Apparel: Ένα ελληνικό brand μας διδάσκει πως η βιωσιμότητα δεν είναι επιλογή, είναι ανάγκη

«Η μόδα βρίσκεται σε παύση. Η πανδημία μας ανάγκασε να σκεφτούμε βαθύτερα το πώς λειτουργούμε. Η οικολογική προσέγγιση είναι το μέλλον της μόδας» μας είπαν οι δημιουργοί του label.

Το VATHOS Apparel είναι από τα πρώτα made in Greece brands που δημιούργησαν ρούχα φιλικά όχι μόνο προς την urban αισθητική μας αλλά και προς το περιβάλλον. Όλα τα υφάσματά του brand επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία παραγωγής τους. Στην εταιρεία VATHOS Apparel χρησιμοποιούν 100% πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι που προέρχεται από καλλιέργειες χωρίς τοξικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα, ενώ κατά τη διαδικασία της βαφής χρησιμοποιούνται χρώματα εγκεκριμένα από τον Global Organic Textile Standard. Ο πυρήνας κάθε διαδικασίας που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των ρούχων τους είναι η κοινωνική ευαισθησία. Οι πρακτικές που εφαρμόζονται στο σύνολό τους δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα προσεγγίζουν ευρύτερα με ευαισθησία το κοινωνικό σύνολο, καθώς στόχος του label είναι «να βρίσκεται ηθικά απέναντι τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην οικονομία».

Με τη νέα τους συλλογή για αυτήν τη σεζόν oι δημιουργοί του brand ήθελαν να εκφράσουν με τον δικό τους τρόπο την αισιοδοξία τους για ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτό και στον τίτλο του δελτίου τύπου βροντοφωνάζουν «We’re Conscious»!


«Η ανάγκη να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας είναι επιτακτική. Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση και τις πράξεις μας απέναντι στη φύση. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που αγοράζουμε, τον τρόπο που καταναλώνουμε, τον τρόπο που φοράμε ρούχα. Μπορούμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, ένα μέλλον καλύτερο για τα παιδιά μας. Καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε τις λάθος συνήθειες. Μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή, μπορούμε να είμαστε η αλλαγή», μας είπαν.


Παραμένοντας πιστή στα δομικά στοιχεία, στην οικολογική προσέγγιση και στην minimal αισθητική, η VATHOS Apparel δημιουργεί για το 2021 μία minimal collection με urban αναφορές, κατασκευασμένη από οργανικά υφάσματα. Ρούχα και αξεσουάρ που στοχεύουν στην ανάδειξη της διαφορετικότητας κάθε γυναίκας, ικανοποιώντας ταυτόχρονα την επιθυμία της για ένα sustainable τρόπο ζωής. Παράλληλα, η συλλογή αυτή περιλαμβάνει κάποια unisex κομμάτια, όπως φούτερ, Τ-shirts, jackets. Κάθε κομμάτι της συλλογής αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα απλό ρούχο, πρόκειται για ένα αντικείμενο που κρύβει μέσα του μια ιστορία, που αντιπροσωπεύει μια αξία και δεσμεύεται να έχει διάρκεια στον χρόνο και στη ζωή μας. Κλασικές γραμμές που ισορροπούν αρμονικά με τις πλούσιες υφές από οργανικό βαμβάκι, μπαμπού και tencel. Διαχρονικά κομμάτια και εκλεπτυσμένο design, εκφρασμένα σε μια ήρεμη παλέτα λευκού, καφέ, μπεζ και μαύρου, η οποία εμπλουτίζεται με πιο έντονες νότες από πράσινο και βεραμάν.


Όλα τα προϊόντα του brand παράγονται στην Ελλάδα και διακρίνονται για την αντοχή τους, τις απαλές υφές τους και την ποιότητα κατασκευής τους, αλλά και για την ανεπιτήδευτη γοητεία των σχεδίων τους που ξεφεύγουν από την αγωνία του να ακολουθήσουν τις παροδικές τάσεις και εκπροσωπούν μία αυθεντικά cool γκαρνταρόμπα με «πράσινη» συνείδηση. Το μέλλον της μόδας, δεν είναι μόνο βιώσιμο, αλλά είναι και εδώ… στην VATHOS Apparel.

Info: www.vathosapparel.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ