ΜΟΔΑ

Ένα ελληνικό brand με αρχαιοελληνικό όνομα και σύγχρονη αισθητική δημιουργεί τις πιο κομψές It-bags

Ένα ελληνικό brand με αρχαιοελληνικό όνομα και σύγχρονη αισθητική δημιουργεί τις πιο κομψές It-bags

Kαι το όνομα αυτού; «Οmma» που στα αρχαία ελληνικά σημαίνει μάτι.

H Ράνια και η Μαργαρίτα, δύο φίλες που αγαπούν τα ιδιαίτερα αξεσουάρ, έχουν τη δική τους μοναδική οπτική για τη σύγχρονη αισθητική και ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, αποφάσισαν πριν από λίγα χρόνια να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο, luxury brand με χειροποίητες τσάντες οι οποίες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις It-bags των διεθνών οίκων μόδας.

Το brand τους το ονόμασαν «Οmma» που στα αρχαία ελληνικά σημαίνει μάτι. «Μάτι που βλέπει, παρατηρεί και αναλύει υφές, σχήματα και χρώματα», όπως μας είπαν χαρακτηριστικά οι founders και creative directors του ελληνικού label.


Για το φετινό καλοκαίρι το «made in Greece» brand με το αρχαιοελληνικό όνομα και το μοντέρνο design δημιούργησε μία συλλογή για γυναίκες και άντρες, που παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, συνδυάζει αρμονικά αντίθετα υλικά και χρώματα τις ίδιας, αλλά διαφορετικής παλέτας, στοιχεία θηλυκά και δυναμικό σχεδιασμό, ενώ ισορροπεί αισθησιακές ασυμμετρίες και ενσωματώνει αρχιτεκτονικές δομές και παραδοσιακές τεχνικές σε σχέδια που φλερτάρουν με τη διαχρονικότητα που πρέπει να προσδιορίζει μία πραγματική «It-bag».


Οι χειροποίητες τσάντες «Omma» είναι ένα μωσαϊκό από συναισθήματα και σκηνές του σύγχρονου, αθηναϊκού, αστικού τοπίου αλλά και από τις νότες και τη λάμψη του ελληνικού καλοκαιριού, δίνοντας στους καταναλωτές πολυτελή προϊόντα που «μυρίζουν Ελλάδα» εν έτει 2021. Αποδομώντας και ανασυνθέτοντας τις κλασικές τσάντες, το Omma luxurybrand, μέσω του δυναμικού του σχεδιασμού, των υψηλών προδιαγραφών στη χειροποίητη κατασκευή και των εξαιρετικών του υλικών και υφών από δέρματα, υφάσματα και ψάθες, χαράζει τη δική του διαδρομή με στόχο τη δημιουργία αντικειμένων μόδας όχι για μια σεζόν αλλά για μια ζωή. Κάθε κομμάτι είναι χειροποίητο. Δημιουργείται και συναρμολογείται από Έλληνες τεχνίτες, με έμφαση στη καταλληλότερη χρήση των πρώτων υλών, εξασφαλίζοντας την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος στο περιβάλλον.


Οversized handbags, tote bags, bucket bags, αλλά και πρακτικά σακίδια πλάτης και cross body δημιουργίες, μας δίνουν μία πληθώρα προτάσεων για να αποφασίσουμε αν θα επιλέξουμε ένα σχέδιο με σύγχρονο δυναμισμό ή με μία ελαφριά, ρομαντική διάθεση και μία retro σχεδιαστική νοοτροπία. Η στυλιστική απελευθέρωση που μας προσφέρει η επιλογή των σωστών, ελληνικών, αξεσουάρ, είναι αντίστοιχη με το να ανοίγουμε τα «μάτια» μας στον κόσμο και να βλέπουμε μέσα από εγχώριο πρίσμα τη συνολική εικόνα της βιομηχανίας της μόδας. Και να είμαστε, φυσικά, πάντα ένα βήμα μπροστά…


Info: www.ommaluxurybrand.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ