ΜΟΔΑ

To αρχέτυπο top model Janice Dickinson διαγνώσθηκε με καρκίνο

To αρχέτυπο top model Janice Dickinson διαγνώσθηκε με καρκίνο
Η Janice Dickinson στο φακό του Peter Beard to 1983 Aπό το βιβλίο A stunning journey into the world of Peter Beard, εκδόσεις Taschen

Kαθιερώθηκε για περισσότερα από την ομορφιά της, καθώς η Janice Dickinson είναι κυρίως μια γυναίκα ειλικρινής, συχνά αγενής και καυστική. Χαρακτηριστικά που αποφάσισε να αφήσει στην άκρη καθώς εξομολογήθηκε σε συνέντευξη της ότι διαγνώσθηκε με πορογενή καρκινώματα (ductal carcinoma in situ ή DCIS) στις 12 Μαρτίου.

“O γιατρός έπιασε έναν μικρό όγκο, στο μέγεθος μπιζελιού, στο δεξί μου στήθος. Όταν το πίεσε λίγο, πόνεσα. Είπα από μέσα μου ‘μπίνγκο, σίγουρα έχω καρκίνο” λέει η 61χρονη πρώην κριτής του America’s Next Top Model.

Αν και οι εμπειρογνώμονες για τον καρκίνο του μαστού διαφωνούσαν χρόνια για το κατά πόσο αυτές οι συνήθως πολύ μικρές βλάβες είναι σημαντικές στην πιθανότητα πλήρους ανάπτυξης καρκίνου του μαστού (τεχνικά, χαρακτηρίζονταν ως “στάδιο καρκίνου μηδέν” σύμφωνα με το TIME) πρόσφατες μελέτες θέλουν τα DCIS να μην είναι απαραίτητα καλοήθη.

Η διάγνωση έγινε μετά από δική της επίσκεψη στο γιατρό μετά από ενοχλήσεις στο στομάχι όπου και την εξέτασε αποκαλύπτοντας της το νέο που η Dickinson μοιράστηκε αποκλειστικά στην Daily Mail.

“Είμαι σοκαρισμένη, φοβάμαι πολύ. Αλλά δεν θα το αφήσω να με ρίξει. Δεν θα με κυριεύσει ο φόβος. Θα το παλέψω και θα είμαι μια χαρά” λέει. Σκοπός της να χρησιμοποιήσει τη δημοσιοποίηση της περιπέτειας της για να δώσει δύναμη σε εκατομμύρια γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο ζήτημα. “Είμαι εδώ για τις γυναίκες όλου του κόσμου και θέλω να τους απευθύνω το εξής: αγαπήστε τους εαυτούς σας” λέει και μετά υπερασπίζεται την ίδια.

“Αυτό δεν είναι πάρτι οίκτου. Είμαι η Janice Dickinson και θα είμαι εδώ για πολύ, πολύ καιρό ακόμη! Δεν θα με ξεφορτωθείτε έτσι εύκολα” είπε.

https://www.instagram.com/p/p

Αμαζόνα του modeling

Η Janice Dickinson υπήρξε η πρώτη επαγγελματίας που κατάφερε να σηκώσει το βάρος του όρου top-model από τη δεκαετία των 70s. Έχοντας αφήσει πίσω της οικονομικά προβλήματα και αλκοολισμό έγινε μία από τις γυναίκες που κατηφορούν τον Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμηση τον Νοέμβριο του 2014. “Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τον πόνο, τη μιζέρια και τον εξευτελισμό” έχει πει.

Η μητέρα της αθυρόστομης Janice Dickinson πέθανε από καρκίνο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ