ΜΟΔΑ

Νέα Υόρκη: Η νέα εμπειρία του shopping - Ένα φυσικό κατάστημα με μόνο ψηφιακά ρούχα

Νέα Υόρκη: Η νέα εμπειρία του shopping - Ένα φυσικό κατάστημα με μόνο ψηφιακά ρούχα
Μέσα στο κατάστημα δεν υπάρχει κανένα φυσικό αντικείμενο προς πώληση ZERO10

Η πλατφόρμα μόδας διευρυμένης πραγματικότητας ZERO10 συνεργάστηκε με το γραφείο Crosby Studios και δημιούργησαν ένα προσωρινό κατάστημα στο SoHo της Νέας Υόρκης με αποκλειστικά ψηφιακά ρούχα.

Στο εσωτερικό του καταστήματος δεν υπήρχε τίποτα το πραγματικό· «φιλοξενείτο» μόνον μια εικονική κολεξιόν πέντε κρεασιόν, η οποία ήταν επί τόπου διαθέσιμη προς πώληση. Πλέον, μετά τη λήξη στις 18 Σεπτεμβρίου, η κολεξιόν διατίθεται μέσω της εφαρμογής της ZERO10.

Εμπνευσμένη από τα βιντεοπαιχνίδια, η κολεξιόν αποτελείται από ένα καρό ταγιέρ, ένα T-shirt, ένα λεοπάρ χούντι με μοτίβα πίξελ, παντελόνια που εξαφανίζονται και παντελόνια βιντεοπαιχνιδιού.

Στο δοκιμαστήριο, οι επισκέπτες σκάναραν κώδικες QR που τους οδηγούσαν στην εφαρμογή της ZERO10. Εκεί μπορούσαν να φορέσουν τα ρούχα σε πραγματικό χρόνο ή μέσω φωτογραφίας, τοποθετώντας τα πάνω σε όποια φωτογραφία είχαν αποθηκευμένη στο κινητό τους και να τη μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ήταν εξαιρετικά σημαντικό για εμένα να ξανασκεφτώ την έννοια της μόδας με αυτήν τη σε περιορισμένα κομμάτια κολεξιόν και θέλησα να το κάνω με το να επανεφεύρω ολόκληρη την εμπειρία της λιανικής πώλησης, από το περιβάλλον του καταστήματος μέχρι τα ίδια τα ρούχα που μπορούν να αγοράσουν οι επισκέπτες» είπε ο Harry Nuriev, ιδρυτής του Crosby Studios, ο οποίος σχεδίασε την κολεξιόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ