ΜΟΔΑ

Τι σημαίνει «ομορφιά» για τον κομμωτή διασήμων Louis Souvestre

Τι σημαίνει «ομορφιά» για τον κομμωτή διασήμων Louis Souvestre
Η Βρετανή τραγουδίστρια και χορεύτρια FKA twigs Evan Agostini/Invision/AP

Ο κομμωτής διασήμων, Louis Souvestre εξομολογείται για τα παιδικά του χρόνια, την κομμωτική και για το τι σημαίνει για εκείνον η ομορφιά.

«Η ομορφιά είναι τόσο υποκειμενική, είναι όπως η τέχνη. Ο καθένας έχει για αυτό διαφορετικές απόψεις αλλά στα σίγουρα κυβερνά τον κόσμο» τόνισε. Και ποιο είναι το μέλλον της ομορφιάς; «Καλώς εχόντων, μια ωραία και υγιής ισορροπία μεταξύ τεχνολογίας και φυσικού ταλέντου» ανέφερε σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση μιλώντας στο Dazed..

Υπενθυμίζεται πως, σπό τις εντυπωσιακότερες παρουσίες στο φετινό Met Gala, η Βρετανή τραγουδίστρια, χορεύτρια και ηθοποιός, FKA twigs, εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί φορώντας μια δημιουργία από Maison Margiela, αλλά αυτό που επάνω της έκλεψε την παράσταση ήταν η κόμμωσή της.

Ο άνθρωπος πίσω από αυτό το καλλιτεχνικό δημιούργημα είναι ο Louis Souvestre, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία δημιουργεί πάνω σε μια λογική μεταξύ γλυπτικής και κομμωτικής.

Τα παιδικά του χρόνια

Γεννήθηκε σε μια φάρμα περιτριγυρισμένος από γελάδια και κότες.

«Μεγάλωσα με τρεις αδελφούς και όλοι είχαμε κοντά μαλλιά. Η κόμμωση και η μόδα δεν ήταν κομμάτι των παιδικών μου χρόνων. Όλοι, μετά το σχολείο και το Σαββατοκύριακο, βοηθούσαμε στη φάρμα, αλλά έχω μια έντονη ανάμνηση από τότε που ήμουν τριών χρονών να μαγεύομαι βλέποντας να έρχονται σπίτι δύο ξαδέλφες με τα μαλλιά τους μέχρι τη μέση. Αυτή ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησα ότι ήθελα να κάνω κάτι που σχετίζεται με τα μαλλιά και άρχισα να σουφρώνω τις τσατσάρες και βούρτσες της μαμάς μου, πριν πάω σχολείο, για να μάθω να περιποιούμαι μαλλιά» σημείωσε.

Τι προσπαθεί να επικοινωνήσει μέσω της δουλειάς του;

«Τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του ατόμου και το να αποτυπώνω στα μαλλιά τους ερμηνείες ιστοριών ανθρώπων» απάντησε. Για την ώρα, αποκορύφωμα της καριέρας του είναι «το Met Gala το 2023 με την FKA twigs και η συμμετοχή μου στην εκδήλωση για συγκέντρωση χρηματικού ποσού EAST4UKRAINE που οργάνωσε η καλλιτέχνις μέικ απ Lynski» απαντά.

https://www.instagram.com/p/CrvbLkpAARx/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ποια είναι η αισθητική του προσέγγιση;

Αν πρέπει να περιγράψει με τρεις λέξεις την αισθητική προσέγγισή του αυτές είναι «λιτή, ποιητική και μυθοπλαστική». Ο μυθοπλαστικός χαρακτήρας με τον οποίο αισθάνεται σύνδεση είναι «η Μαργκό από την ταινία "Βασίλισσα Μαργκό". Μου αρέσει η αισθητική όλης της ταινίας».

Η εμβληματική ομορφιά όλων των εποχών είναι για τον Souvestre «οι κυρίες της αυλής στη μεσαιωνική Ευρώπη γιατί οι περισσότερες προέβαλλαν το μέτωπό τους και είχαν όμορφες κομμώσεις που τις έκαναν να δείχνουν αυστηρές και μεγαλοπρεπείς. Επίσης η Γαλλίδα χορεύτρια μπαλέτου Σιλβί Γκιλέμ».

Η τωρινή του εμμονή είναι «η γέννηση του κέλτικου πολιτισμού μιας και εγώ ο ίδιος έχω κελτική καταγωγή. Έγινα εμμονικός στο να ανασκάπτω τις ρίζες μου και αυτούς τους ανθρώπους που βρήκαν γενναιότητα στο να έχουν μακριά μαλλιά και να πολεμούν ολόγυμνοι. Η άλλη μου εμμονή είναι η μουσική trance».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ