ΜΟΔΑ

Στο «σφυρί» εμβληματικό φόρεμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Στο «σφυρί» εμβληματικό φόρεμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα
Φωτογραφία αρχείου με φορέματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα AP Photo/Matt Dunham

Σε δημοπρασία βγαίνει ένα εμβληματικό στράπλες ασπρόμαυρο φόρεμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα, του οποίου η τιμή πώλησης εκτιμάται πως μπορεί να φτάσει και τα 120.000 δολάρια.

Ειδικότερα, ο οίκος Sotheby's ανακοίνωσε πως η ασπρόμαυρη τουαλέτα του Murray Arbeid, την οποία η Νταϊάνα είχε φόρεσε δύο φορές το 1985 και θα συμπεριληφθεί στην εναρκτήρια δημοπρασία Fashion Icons, που θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα φόρεσε για πρώτη φορά το φόρεμα στο Midsummer Night's Ball που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των 21ων γενεθλίων του πρίγκιπα Εδουάρδου στο Κάστρο του Windsor.

Η Cynthia Houlton, η παγκόσμια επικεφαλής μόδας και αξεσουάρ του Sotheby's, είπε στο People ότι η ενδιαφέρουσα ανατροπή είναι ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας φόρεσε ξανά το φόρεμα Murray Arbeid αμέσως μετά.

Η Νταϊάνα το φόρεσε για το Worshipful Company of Fanmakers Banquet στο Mansion House εκείνον τον Δεκέμβριο, και το συνδύασε με σκουλαρίκια από ζαφείρι και διαμάντια, ένα statement από ζαφείρι, τσόκερ με διαμάντια και μαργαριτάρια (ένας αγαπημένος συνδυασμός που φορούσε στον Λευκό Οίκο), μαύρα γάντια και μία βεντάλια από λευκά φτερά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ