ΜΟΔΑ

Δημοπρατείται η μπλούζα που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στο πορτρέτο του αρραβώνα της

Δημοπρατείται η μπλούζα που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στο πορτρέτο του αρραβώνα της
Δεξιά η μπλούζα της πριγκίπισσας Νταϊάνα που δημοπρατείται AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Στο «σφυρί» αναμένεται να βγει η μπλούζα που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στο πορτρέτο του αρραβώνα της το 1981.

Η ροζ κρεμ μπλούζα με γιακά που μοιάζει με βολάν θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Julien's Auctions σε τιμή που μπορεί να φτάσει και τις 91.000 ευρώ (80.000 λίρες) στο Μπέβερλι Χιλς, καθώς και διαδικτυακά από τις 14 έως τις 17 Δεκεμβρίου, όπως μεταδίδει η Guardian.

Το πορτρέτο της Νταϊάνα, που είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό Vogue, συνόδευε την επίσημη ανακοίνωση του αρραβώνα του Καρόλου και της Νταϊάνα τον Φεβρουάριο του 1981, σύμφωνα με την National Portrait Gallery.

Το φημισμένο ένδυμα, που φορούσε η πριγκίπισσα, απαθανατίστηκε από τον φωτογράφο Σνόουντον και δημιουργήθηκε από τους σχεδιαστές David και Elizabeth Emanuel, οι οποίοι έπειτα σχεδίασαν και το νυφικό της Νταϊάνα.

Η μπλούζα αυτή είχε προηγουμένως εκτεθεί στο Παλάτι του Κένσινγκτον στο Λονδίνο ως μέρος της έκθεσης «Diana: Her Fashion Story το 2019».

Στο μεταξύ, η τετραήμερη εκδήλωση των Julien's Auctions και Turner Classic Movies (TCM), που ονομάζεται Hollywood Legends, θα πουλήσει επίσης ένα βραδινό φόρεμα της πριγκίπισσας.

Το φόρεμα αυτό είχε σχεδιαστεί από τον μαροκινό σχεδιαστή μόδας Jacques Azagury, το οποίο η Νταϊάνα φόρεσε στη Φλωρεντία τον Απρίλιο του 1985.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ