ΜΟΔΑ

Ορκωμοσία Τραμπ: το στιλ των γυναικών του προέδρου

Ορκωμοσία Τραμπ: το στιλ των γυναικών του προέδρου

Με τη μόδα να συνεχίζει να είναι διχασμένη για το αν πρέπει να ντύσεις ή όχι την 45η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ η Mελάνια Τραμπ έχει αναλάβει να δώσει τη δική της μάχη των εντυπώσεων χωρίς να περιμένει κάποιον να τη βοηθήσει σε αυτό.

Πρώην μοντέλο και μια γυναίκα με αδυναμία στους σχεδιαστές μόδας πέρα από τα σύνορα των ΗΠΑ η Μελάνια Τραμπ κέρδισε τον κόσμο της μόδας φορώντας μια χρυσή τουαλέτα από τη Λιβανέζα σχεδιάστρια Reem Acra στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο πριν την ορκωμοσίας. Η Reem Acra είναι μια σχεδιάστρια μόδας που οι σταρ του Χόλιγουντ τιμούν συχνά στο κόκκινο χαλί ή τους γάμους τους (τα νυφικά της είναι περίπου iconic, σχολιάζουν όλοι).

Πριν την εμφάνιση της στο επίσημο δείπνο δίπλα από τον νεοεκλεγέντα Τραμπ η Σλοβένα Μελάνια Τραμπ (η τρίτη σύζυγος του) έδειξε τις προθέσεις της να είναι ένα style icon των καιρών μας.

Συνοδεύοντας τον σύζυγο της στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον σε τελετή για να τιμήσουν τους βετεράνους στο ιστορικό αυτό µνηµείο πεσόντων πολέµου των ΗΠΑ που βρίσκεται έξω από την Ουάσιγκτον, η Μελάνια Τραμπ εμφανίστηκε αυστηρή και κομψή με δημιουργία Νεοϋορκέζας σχεδιάστριας ισπανικής καταγωγής.

Η 45η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ήταν ντυμένη με ένα μαύρο παλτό μέχρι το γόνατο δια χειρός της Νορισόλ Φεράρι (κόρη βετεράνου πολέμο), ενώ από μέσα φορούσε ένα μαύρο μίντι φόρεμα.

Πολλοί μόδιστροι αρνήθηκαν να ντύσουν την Τραμπ εξαιτίας της ρητορικής του συζύγου της, γεγονός που έστρεψε ακόμη περισσότερο πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας για τις στυλιστικές της επιλογές στις εκδηλώσεις πριν από την ορκωμοσία και την μεγάλη αποψινή βραδιά.

"Θεέ μου, ελπίζω να μπορέσουμε να γίνουμε ένα λιγότερο θυμωμένο έθνος", δήλωσε η Φεράρι στο Women's Wear Daily εξηγώντας ότι δεν συμφωνεί με τους σχεδιαστές μόδας που θέλουν να μποϊκοτάρουν τον Τραμπ.

"Είμαι απόλυτα αντίθετη σε κάθε είδους διάκριση. Ήθελα να της δώσω τη δική της φωνή. Το να δίνουμε δύναμη στις γυναίκες είναι αυτό που μετράει για μένα".

Η σχεδιάστρια μόδας, η οποία γεννήθηκε στις ΗΠΑ και οι γονείς της είναι από την Κολομβία και την Βενεζουέλα, δήλωσε "περήφανη" που έντυσε την Τραμπ, η οποία σήμερα θα γίνει η δεύτερη Πρώτη Κυρία στην ιστορία των ΗΠΑ που θα έχει γεννηθεί εκτός της χώρας.

Η επίσκεψη της κυρίας Τραμπ στο Άρλινγκτον είχε ιδιαίτερη σημασία για μένα καθώς ο βιολογικός μου πατέρας είναι τραυματίας βετεράνος. Οι εμπειρίες του και η αναπηρία του που του έμεινε για όλη του τη ζωή επηρέασαν βαθιά την οικογένειά μου".

Η Φεράρι αρνήθηκε να απαντήσει τι ψήφισε στις προεδρικές εκλογές, στις οποίες οι περισσότεροι εκπρόσωποι του κόσμου της μόδας υποστήριξαν την αντίπαλο του Τραμπ και υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

"Είμαι ανεξάρτητη σχεδιάστρια μόδας, ιδιοκτήτρια επιχείρησης και γυναίκα που ανήκει σε μειονότητα πρώτης γενιάς. Οι γυναίκες γενικά δεν έχουν τέτοιες ευκαιρίες στην μόδα. Είμαι πολύ τυχερή που έχω μια τόσο όμορφη μούσα".

2017 01 19T191625Z 774220449 RC1CC5B86040 RTRMADP 3 USA TRUMP INAUGURATION

Στο παρελθόν, το πρώην μοντέλο από την Σλοβενία είχε δεχτεί αρνητική κριτική γιατί επέλεγε κυρίως ευρωπαίους σχεδιαστές για το ντύσιμό της ενώ η τελευταία εμφάνιση της σχολιάστηκε και αρνητικά με πολλούς να κάνουν λόγο για τη "μουτρωμένη, κρυμμένη πίσω από μαύρα (σσ. Gucci) γυαλιά ηλίου σαν να επέστρεφε από κηδεία" εμφάνιση της.

Αντίθετα, τα αμερικανικά media ασχολήθηκαν με ενθουσιασμό με το πράσινο ριχτό παλτό με το ασορτί φόρεμα που φόρεσε η 35χρονη θετή κόρη της Μελάνια, η Ιβάνκα Τραμπ που φέρεται να είναι δημιουργίες της διάσημης Νεοϋορκέζας σχεδιάστριας Καρολίνα Χερέρα.

Η Χερέρα στο πλευρό της οικογένειας Τραμπ

"Είναι τιμή να ντύνεις τις πρώτες κυρίες της χώρας, είναι κάτι που κάνεις για τις ΗΠΑ. Δεν το κάνεις για τον εαυτό σου. Το κάνεις για το κοινό. Φυσικά και θα το έκανα" είπε πρόσφατα στο Associated Press η Καρολίνα Χερέρα, η οποία έχει ντύσει στο παρελθόν πρώτες κυρίες -από την Τζάκι Κένεντι Ωνάση μέχρι τη Μισέλ Ομπάμα- όπως και σταρ του Χόλιγουντ.

Μία από τις πιο γνωστές δημιουργίες της ήταν το νυφικό που φόρεσε η κόρη του JFK, η Καρολάιν, το 1986.

Η Χερέρα τιμήθηκε το 2004 από το Συμβούλιο των Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής με τη διάκριση Σχεδιάστρια της Χρονιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ