ΜΟΔΑ

Αλεξάντρα Σούλμαν: αποχωρεί από τη Vogue για να ζήσει χωρίς μόδα

Αλεξάντρα Σούλμαν: αποχωρεί από τη Vogue για να ζήσει χωρίς μόδα

Είναι το αντίπαλο δέος της Anna Wintour πέρα από τον Ατλαντικό και μία από τις ηγέτιδες της μόδας και δη της Βρετανικής. Αυτό όμως ανήκει πλέον στο παρελθόν καθώς η Αλεξάντρα Σούλμαν, διευθύντρια της Vogue UK για ένα τέταρτο του αιώνα, παραιτείται από το θρόνο της όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος του περιοδικού Condé Nast.

Με σπουδές στη δημοσιογραφία και έχοντας αρχίσει την καριέρα της στο περιοδικό Over-21, η Σούλμαν εντάχθηκε στο προσωπικό της βρετανικής έκδοσης του Vogue το 1988 και από το 1992 είναι αρχισυντάκτριά του. Σήμερα, στα 60 της, η Σούλμαν ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το περιοδικό τον Ιούνιο του 2017.

Η ηγετική ικανότητα της Σούλμαν κορυφώθηκε στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια του British Vogue πέρυσι, που σηματοδοτήθηκαν από ένα αποκλειστικό εξώφυλλο της Δούκισσας του Κέμπριτζ Κέιτ, συζύγου του πρίγκιπα Ουίλιαμ, της οποίας το φόρεμα θαύμασαν οι λάτρεις της μόδας.

https://www.instagram.com/p/p

Η Σούλμαν τιμήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ το 2005 για τις υπηρεσίες της στη βιομηχανία του κλάδου και το 2013 συμπεριελήφθη στη λίστα των 100 ισχυρότερων γυναικών στη Βρετανία, την οποία κατάρτισε η ραδιοφωνική εκπομπή "Woman's Hour" του BBC.

Ήταν πολύ δύσκολο να βρω μια λογική αιτία για να αφήσω έναν αναντίρρητα εξαιρετικά ενδιαφέροντα ρόλο αλλά το περασμένο φθινόπωρο συνειδητοποίησα ότι ήθελα πολύ να δοκιμάσω έναν διαφορετικό τρόπο ζωής και ένα μέλλον χωρίς τη Vogue" γράφει η ίδια.

Η ίδια δήλωσε ότι η Vogue UK ήταν ένα "πολύτιμο σκάφος" και ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια που είχε ήταν να το διευθύνει κατά τη διάρκεια της εκατονταετίας του. Για την επέτειο αυτή οργανώθηκε έκθεση στη Εθνική Πινακοθήκη της Βρετανίας με φωτογραφίες που είχαν δημοσιευτεί στο περιοδικό, ενώ το BBC ετοίμασε το τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ "Absolutely Fashion" στο οποίο η Σούλμαν είχε σημαντική θέση.

Ο κινηματογραφιστής Ρίτσαρντ Μέισερ ανέφερε παρεμπιπτόντως ότι η Σούλμαν είχε έναν φόβο να πετάξει και έπρεπε να οπλίζεται με πειθαρχία κάθε φορά που έπρεπε να ταξιδεύει για να παραστεί σε επιδείξεις μόδας. Έχοντας γράψει δύο μυθιστορήματα, η Σούλμαν δήλωσε ότι όταν έπρεπε να ταξιδεύει αεροπορικώς το καλύτερο φάρμακο ήταν το να απασχοληθεί με την πένα και τη συγγραφή της.

Ο οίκος Condé Nast αναφέρει ότι μια ανακοίνωση για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τη Σούλμαν θα εκδοθεί σύντομα.

Οι αλλαγές που έρχονται

"Είναι μια ανακοίνωση που δεν ήθελα ποτέ να κάνω", δήλωσε ο Νίκολας Κόλεριτζ, διευθυντής του Condé Nast UK. "Η Αλεξάνδρα Σούλμαν διηύθυνε το περιοδικό επί ένα τέταρτο του αιώνα, κατά την περίοδο της μεγαλύτερης κυκλοφορίας του και ταυτόχρονα της μετατροπής του σε μια παγκόσμια ψηφιακή φίρμα. Ήταν το πρόσωπο που προώθησε τον βρετανικό Τύπο μόδας. Είναι αδύνατο να εκφράσω τη συμβολή της στο Vogue, στο Condé Nast και στη βιομηχανία της βρετανικής μόδας".

Ο Νίκολας Κόλριτζ, πρόεδρος της εταιρίας μέσων ενημέρωσης Condé Nast International και γενικός διευθυντής της Condé Nast UK αποχωρεί επίσης από τα καθήκοντά του τον Ιούλιο. Nέοι καιροί, αλλαγές, παιχνίδια θρόνων, η ιστορία της μόδας αλλιώς, σύντομα κοντά μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ