ΜΟΔΑ

Τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα του κόσμου αξίζουν 107.5 εκατομμύρια δολάρια

Τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα του κόσμου αξίζουν 107.5 εκατομμύρια δολάρια

Ίσως κάποτε η Linda Evangelista να μη σηκωνόταν από το κρεβάτι για “λιγότερα από 10.000 δολάρια την ημέρα” αλλά αυτή η δήλωση μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει στα κορίτσια που παρελαύνουν στη φετεινή λίστα των πιο πολύτιμων μοντέλων του 2015.

Λογικό, αυτά τα κορίτσια είναι τα πλέον ακριβοπληρωμένα γιατί φέρνουν τα χρήματα τους πίσω, έχουν μέρισμα στις καταναλωτικές συνήθειες, τις προσδιορίζουν, τις ορίζουν, τις δημιουργούν. Κάθε label που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να γίνει παράγοντας στη βιομηχανία της ματαιοδοξίας, πρέπει να επενδύσει στα κορίτσια με το άγγιγμα του Μίδα.

Αυτή είναι η λίστα με τα χρυσά κορίτσια του modeling που κέρδισαν από 5 εκατομμύρια δολάρια και πάνω για το διάστημα μεταξύ Ιουνίου 2014 έως Ιουνίου 2015 σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Η Karlie Kloss αξίζει 5 εκατομμύρια δολάρια

https://www.instagram.com/p/p

Aν και κάποτε έκανε τον Άγγελο για τη Victoria Secret η ΚΚ πλέον σπουδάζει, προτιμάει να κάνει καμπάνιες και editorial μόδας για περιοδικά κύρους ενώ η φιλία της με την επίσης επιδραστική αλλά και ευπώλητη pop πριγκίπισσα Τέιλορ Σουίφτ την καθιέρωσε. Σήμερα τα συμβόλαια της με τις επιχειρήσεις Kate Spade και L’Oreal της χαρίζουν περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Η Candice Swanepoel αξίζει 5 εκατομμύρια δολάρια

https://www.instagram.com/p/p

Με δύναμη από την Νότια Αφρική, η 26χρονη Κάντις έχει φιγουράρει στις καμπάνιες των εταιριών Versace και Max Factor, συνεργασίες που της έφεραν περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από το 2014. Οι εμφανίσεις της στο σόου της VS αλλά και οι δουλειές της με τις εταιρείες Free People και Givenchy την έχουν αναδείξει σε μία από τις πλέον ανερχόμενες δυνάμεις στο modeling με 6 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram και ένα εκατομμύριο στο Twitter.

Η Alessandra Ambrosio αξίζει 5 εκατομμύρια δολάρια

https://www.instagram.com/p/p

Για πολλούς είναι μία από τις πιο όμορφες και πολύ γυμνασμένες γυναίκες στην πασαρέλα σήμερα. Η βραζιλιάνα Aλεσσάντρα, μητέρα δυο παιδιών, εξασφαλίζει ακριβό ημερομίσθιο και από την βιομηχανία της διασκέδασης αφού συμμετείχε και σε σαπουνόπερα αλλά και σε ταινία. Τα πλέον πολύτιμα συμβόλαια της αυτά με τη Victoria's Secret αλλά και την H&M.

Η Lara Stone αξίζει 5 εκατομμύρια δολάρια

https://www.instagram.com/p/p

Αν και άδικα, η Γερμανίδα Λάρα Στόουν είναι πιο γνωστή για τον γάμο της με τον απίθανο κωμικό από τη Βρετανία David Walliams και τον χωρισμό της από αυτόν. Αδιαφορώντας για τον κίτρινο τύπο, η σεξοβόμβα Λάρα κέρδισε σε ένα 12μηνο περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια από συμβόλαια κυρίως με τις εταιρίες Stella McCartney, H&M, Dolce & Gabbana, Chanel και Prada.

Η Joan Smalls αξίζει 5.5 εκατομμύρια δολάρια

https://www.instagram.com/p/p

Το κορίτσι που ανακάλυψε και κυρίως ανέδειξε ο Riccardo Tisci έχει καταφέρει να γίνει η πρώτη Λατίνα πρέσβειρα της Estée Lauder. Η Πορτορικανή που παράλληλα είναι το πολύτιμο πρόσωπο και των κοσμημάτων Tiffany είναι ένα κορίτσι που απολαμβάνει τον σεβασμό αλλά και τα χρήματα που καταθέτουν στο λογαριασμό της πληθώρα σχεδιαστών όπως οι Marc Jacobs και Calvin Klein.

Η Miranda Kerr κερδίζει 5.5 εκατομμύρια δολάρια

https://www.instagram.com/p/p

Μπορεί η ίδια να είναι κάπως δυσαρεστημένη καθώς το προηγούμενο έτος είχε κερδίσει 7 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο τα 5.5 εκατομμύρια δεν είναι κάποιο ευτελές ποσό. Με τη Victoria's Secret στο παρελθόν της, η πρώην σύζυγος του Ορλάντο Μπλουμ και μητέρα του παιδιού τους, συνεργάζεται με τις εταιρίες Wonderbra, H&M, Swarovski, Reebok και Mango, είναι το πρόσωπο της Swarovski και της Escada Joyful Fragrance ενώ έχει συνιδρύσει και την KORA Organics.

Η Natalia Vodianova αξίζει 7 εκατομμύρια δολάρια

https://www.instagram.com/p/p

Μητέρα τεσσάρων και κορίτσι από τη χώρα του Πούτιν, η Βοντιάνοβα είναι ένα κορίτσι που λατρεύει η κοσμετολογία. Πρόσωπο του αρώματος του Calvin Klein, Euphoria αλλά και με συμβόλαιο από τη Guerlain η Ρωσίδα φέτος ίδρυσε το δικό της φιλανθρωπικό ίδρυμα “Naked Heart Foundation” ενώ είναι και το πρόσωπο στις καμπάνιες των Theory και Stella McCartney.

H Doutzen Kroes αξίζει 7.5 εκατομμύρια δολάρια

https://www.instagram.com/p/p

H Ολλανδή που αποδείχθηκε ένα από τα πιο σκληρά διαμάντια στο modeling σήμερα είναι μια ακόμη έκπτωτη από την πασαρέλα των ελάχιστων υφασμάτων αλλά δεν νοιάστηκε στο ελάχιστο. Το συμβόλαιο της με τον κολοσσό της L'Oréal αλλά και οι συμφωνίες της με τις εταιρίες Tiffany & Co., Samsung και Calvin Klein της χάρισαν αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Η 30χρονη παράλληλα έχει δημιουργήσει τη δική της συλλογή από την προσιτή πολυτέλεια της μεσαίας τάξης, το κασμίρι, τα οποία και προωθεί στα 3.4 εκατομμύρια followers της στο Instagram και τα 1.7 εκατομμυρίων “φίλων” της στο Facebook.

Η Adriana Lima αξίζει 9 εκατομμύρια δολάρια

https://www.instagram.com/p/p

Η 34χρονη Aντριάνα είναι το κορίτσι που αντέχει περισσότερο από κάθε άλλο στην πασαρέλα της Victoria’s (περπάτησε με εσώρουχα το 2000) αλλά δεν είναι μόνο η τόλμη της που την αναδεικνύουν σε μία από τις πιο πλούσιες γυναίκες σήμερα στη βιομηχανία της μόδας. Η 34χρονη έχει υπογράψει πολύτιμα συμβόλαια με τους Marc Jacobs, H&M και Desigual ενώ η συνεργία της με τις Maybelline και Vogue Eyewear την έχουν εκτοξεύσει δτο πάνθεον των Χρυσών Κοριτσιών. Πανέξυπνη, με 5.4 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, 2.1 εκατομμύρια στο Twitter και 6 εκατομμύρια “φίλους” στο Facebook η Λίμα φροντίζει να μοιράζεται τη ζωή της με τον πληθυσμό περίπου μιας ολόκληρης Ελλάδας.

Η Cara Delevingne αξίζει 9 εκατομμύρια δολάρια

https://www.instagram.com/p/p

Το φαινόμενο από την αστική Βρετανία, η Cara Delevingne είναι μέλος της κλειστής λέσχης μόλις από το 2014 αλλά ο χρόνος περνάει γρήγορα για την 23χρονη. Απασχολημένη με τη μόδα, τον κινηματογράφο και το αγαπημένο της κοινωνικό δίκτυο, το Instagram, η Κάρα κατάφερε να αυξήσει τα έσοδα της από 3.5 εκατομμύρια δολάρια σε 9 σε ένα μόλις χρόνο! Επίσης καρδιακή φίλη της Tέιλορ Σουίφτ η Ντελεβίν εμφανίστηκε σε 13 καμπάνιες για διαφορετικά labels (από την DKNY και τη Burberry αλλά και το Topshop) ενώ είναι ένα από τα πρόσωπα που κοσμούν τις καμπάνιες των καλλυντικών YSL. Η 23χρονη με τα έντονα φρύδια θα εμφανιστεί φέτος δίπλα από τον Τζόνι Ντεπ στο London Fields αλλά και στο πολυαναμενόμενο Suicide Squad με τους Ουίλ Σμιθ και Τζάρεντ Λέτο. Τα 19 (!) εκατομμύρια που την ακολουθούν στο Instagram, τα 3.7 εκατομμύρια που την ακολουθούν στο Twitter αλλά και οι (ελάχιστοι για τη δυναμική της) 240.000 “φίλοι” της στο Facebook της χαρίζουν τον τίτλο του πιο επιδραστικού μοντέλου στα κοινωνικά δίκτυα με μόνη απειλή την επίσης καρδιακή φίλη της, Κένταλ Τζένερ.

Η Gisele Bundchen αξίζει 44 εκατομμύρια δολάρια

https://www.instagram.com/p/p

Ω, Η Ζιζέλ έχασε 3 ολόκληρα εκατομμύρια δολάρια από όσα κέρδιζε ένα χρόνο πριν.Η γυναίκα από τη Βραζιλία που είναι όχι απλά χρυσοποίκιλτη αλλά και μια από τις πιο ανθεκτικές στις (όποιες) συνθήκες των φωτογραφήσεων της, φέτος κέρδισε 44 εκατομμύρια δολάρια ακόμη και εάν έριξε τη δική της αυλαία στις πασαρέλες. Η 35χρονη έχει συμβόλαια με τις Chanel, Carolina Herrera, Emilio Pucci και Balenciaga ενώ τα σανδάλια αλλά και τα εσώρουχα που σχεδιάζει την έχουν αναδείξει σε μια πανέξυπνη επιχειρηματία με ιδιαίτερα έντονη φιλανθρωπική δράση. Καθόλου περίεργο ότι η μονογραφία της αξίας 1000 δολαρίων ξεπούλησε μόλις εκδόθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ