ΜΟΔΑ

Η Iβάνκα Τραμπ το πρώτο θύμα μποϊκοτάζ της Πρώτης Οικογένειας των ΗΠΑ

Η Iβάνκα Τραμπ το πρώτο θύμα μποϊκοτάζ της Πρώτης Οικογένειας των ΗΠΑ

Η κόρη του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ βλέπει τις επιχειρήσεις της να δέχονται επίθεση καθώς το μποϊκοτάζ στα προϊόντα που φέρουν την επωνυμία Trump επηρεάζει τη βιομηχανία της μόδας.

Τελευταίο χτύπημα στις επιχειρήσεις της Ιβάνκα Τραμπ η απόφαση της αλυσίδας καταστημάτων λιανικής πώλησης Nordstrom στις ΗΠΑ να σταματήσει τη διάθεση της σειράς ρούχων και αξεσουάρ που υπογράφει η άτυπη Πρώτη Κυρία της χώρας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Seattle Times η απόφαση της εταιρίας που εδρεύει στο Σιάτλ βασίστηκε στα έσοδα από τις πωλήσεις της μάρκας της κόρης του Ντόναλντ Τραμπ.

Είναι αδιευκρίνιστο αν η απόφαση της αλυσίδας είναι αποτέλεσμα της μαζικής εκστρατείας Grab Your Wallet που εδώ και εβδομάδες καλεί τους καταναλωτές να μποϊκοτάρουν προϊόντα της μάρκας της Ιβάνκα Τραμπ ή εταιριών του Ντόναλντ Τραμπ ή επιχειρήσεων που στήριξαν την προεκλογική του εκστρατεία.

Καλούν επίσης τις επιχειρήσεις να μην έχουν συναλλαγές με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ή την οικογένειά του.

Διάθεση ίσον υποστήριξη;

Τον περασμένο Νοέμβριο η Nordstrom σε απάντησή της σε επιστολή πελάτη στο Twitter που ζητούσε από την εταιρία να σταματήσει να πουλάει ρούχα και αξεσουάρ της συγκεκριμένης μάρκας ανέφερε:

Ελπίζουμε η διάθεση προϊόντων ενός προμηθευτή να μην παρεξηγείται ως υιοθέτηση πολιτικής θέσης". Πρόσφατα η αλυδίσα καταστημάτων απέσυρε κάποια κομμάτια από τη συλλογή της Ιβάνκα Τραμπ στο website της στο οποίο υπάρχουν 2.000 μάρκες. Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Πιτ Νόρντστρομ είπε ότι γνωρίζει τις απειλές για μποϊκοτάζ από τους πελάτες. "Ό,τι και να κάνουμε πρόκειται να δώσουμε τέλος στην απογοήτευση ορισμένων πελατών μας. Κάθε εμπορικό σήμα που προσφέρουμε αξιολογείται από τα αποτελέσματα, εάν οι άνθρωποι δεν το αγοράζουν, δεν θα το πουλάμε" είπε.

Η Shannon Coulter, η οποία στηρίζει την εκστρατεία Grab Your Wallet εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση. "Πάνω από 230.000 Tweets και ποιος ξέρει πόσα εκατομμύρια δολάρια σε άστοχες αγορές, τελικά μας άκουσαν" έγραψε σε email.

Η εκστρατεία έχει πλέον στόχο περισσότερες από 60 εταιρίες – τον όμιλο που περιλαμβάνει τα γήπεδα γκολφ και τα ξενοδοχεία Τραμπ, εκείνους που πωλούν επώνυμα προϊόντα Τραμπ, καθώς και άλλες επιχειρήσεις οι επικεφαλής των οποίων στήριξαν ή έκαναν δωρεά για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της Nordstrom δεν αποσαφήνισε αν η απόφαση είναι μόνιμη ή αν η αλυσίδα καταστημάτων λιανικής θα κρίνει αν θα αγοράζει τη σειρά ρούχων κάθε σαιζόν.

8.8 Harpers Bazaar BTS1

Πηγή: @ivankatrump.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ