ΜΟΔΑ

Ξεσπάθωσε ο Nτόναλντ Τραμπ για την Ιβάνκα

Ξεσπάθωσε ο Nτόναλντ Τραμπ για την Ιβάνκα
REUTERS/Kevin Lamarque

"Άδικη" χαρακτήρισε την πρόσφατη απόφαση της αλυσίδας καταστημάτων Nordstrom να σταματήσει να διαθέτει τις δημιουργίες της κόρης του Ιβάνκα Τραμπ ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

"Η κόρη μου η Ιβάνκα αντιμετωπίστηκε με πολύ άδικο τρόπο από τη Nordstrom" ανέφερε σε μήνυμα του στο Twitter λίγα λεπτά μετά την ομιλία του Αμερικανού προέδρου στους εκπροσώπους της ένωσης αστυνομικών για την εσωτερική ασφάλεια.

Ο Τραμπ υπερασπίζεται την Ιβάνκα μετά από το μποϊκοτάζ (ή όχι) που ανακοινώθηκε εις βάρος του label της από την αλυσίδα καταστημάτων που δεν θα διαθέτει πλέον τσάντες, παπούτσια και ενδύματα της μάρκας Ivanka Trump.

Ωστόσο εκπρόσωπος του ομίλου διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με μοναδικό κριτήριο το επίπεδο των πωλήσεων.

Βασιζόμενοι στην απόδοση αυτής της μάρκας, αποφασίσαμε να μην αγοράσουμε (σ.σ. τα προϊόντα της Ιβάνκα Τραμπ) αυτή τη σεζόν" ανέφερε η εκπρόσωπος.

2017 02 08T184351Z 1 MTZGRQED282K2SRA RTRFIPP 0 NORDSTROM IVANKA TRUMP

REUTERS/Chris Helgren

Ο όμιλος, που διαθέτει περίπου 350 καταστήματα στις ΗΠΑ και τον Καναδά, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των "υπό μποϊκοτάζ" επιχειρήσεων που συνέταξε ο ιστότοπος "Grab Your Wallet" επειδή πωλούν ενδύματα της Ιβάνκα Τραμπ.

Λίγα λεπτά μετά το "τιτίβισμα" του Τραμπ η μετοχή της Nordstrom στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρουσίαζε μικρή άνοδο (+0,28%) φτάνοντας στα 42,90 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ