ΜΟΔΑ

Η Ιβάνκα Τραμπ εσώρουχα και αλκοόλ στην Κίνα;

Η Ιβάνκα Τραμπ εσώρουχα και αλκοόλ στην Κίνα;

Λίγο καιρό πριν η επιχειρηματική δραστηριότητα της Πρώτης Κόρης των ΗΠΑ Ιβάνκα Τραμπ δέχθηκε επιθέσεις.

Η απόφαση της αλυσίδας καταστημάτων Nordstorm να σταματήσει τη διάθεση των προϊόντων της Τραμπ σημαίνει απώλεια εσόδων ωστόσο τη στιγμή που η αμερικανική αγορά γυρνάει (ίσως) την πλάτη της στην Ιβάνκα Τραμπ, μία άλλη αγορά παραδίδεται στα πόδια της.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας South China Morning Post οι επιχειρήσεις στη χώρα καταθέτουν, η μία μετά την άλλη, αιτήσεις για να μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα "Ιβάνκα" για τα προϊόντα τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ περισσότερες από 65 εταιρίες έχουν καταθέσει αιτήσεις στο Γραφείο Σημάτων της Κρατικής Διοίκησης Βιομηχανίας και Εμπορίου της Κίνας.

Οι επιχειρήσεις εμπορεύονται τα πάντα -από ταπετσαρίες μέχρι αλκοόλ. Πιο συγκεκριμένα μία εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο του αδυνατίσματος και έχει έδρα το Πεκίνο, κατέθεσε συνολικά 10 αιτήσεις για να μπορέσει να κατοχυρώσει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα της Ιβάνκα, ενώ μόλις μία εβδομάδα μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ η εταιρεία Fujian Yingjie Commodity Company, προσπάθησε, σύμφωνα με το Page Six, να χρησιμοποιήσει το "Ιβάνκα" ως εμπορικό σήμα στις σερβιέτες που παράγει.

Σερβιέτες και lingerie με όνομα "Ιβάνκα"

ivanka1

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις γίνουν δεκτές οι εταιρίες αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα "Ιβάνκα" στην πώληση των προϊόντων τους. Επιπλέον, υπολογίζεται ότι ακόμα 40 εταιρείες έχουν ζητήσει να χρησιμοποιήσουν το όνομα αλλά με την κινέζικη γραφή. Οι περισσότερες από αυτές δραστηριοποιούνται στον κλάδο των καλλυντικών, των ρούχων και των εσωρούχων.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η πλειοψηφία των αιτήσεων βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία της εξέτασης.

Η μεγάλη κόρη του Αμερικανού Προέδρου γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην Κίνα, μετά και από την επίσκεψή της στην κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον για την Πρωτοχρονιά με βάση το κινέζικο ημερολόγιο και την ανάρτηση στο Instagram ενός βίντεο με την κόρη της Αραμπέλα να τραγουδάει στα κινέζικα.

https://www.instagram.com/p/p

Η νομοθεσία της Κίνας σε ό,τι αφορά τα εμπορικά σήματα είναι αρκετά χαλαρή και επιτρέπει να χρησιμοποιούνται ξένα ονόματα -ακόμα και με κινεζικούς χαρακτήρες- ως εμπορικά σήματα, μία πρακτική, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις το προηγούμενο διάστημα, από πολλές διεθνείς εταιρείες, οι οποίες αναζητούν τρόπους προστασίας της πνευματικής τους ιδιοκτησίας.

Μάλιστα λίγο πριν μπει στην κούρσα για τη διεκδίκηση της προεδρίας, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη, αφού το Γραφείο Εμπορικών Σημάτων της Κίνας είχε επιτρέψει στον Ντονγκ Γουέι να χρησιμοποιεί το όνομα του Τραμπ στα επιχειρηματικά του σχέδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ