ΜΟΔΑ

Τα σημάδια της η ομορφιά της: 22χρονο μοντέλο σπάει στερεότυπα

Τα σημάδια της η ομορφιά της: 22χρονο μοντέλο σπάει στερεότυπα

Η ιστορία της 22χρονης Βικτόρια Γκράχαμ από το Μέριλαντ που στέφθηκε Miss Frostburg τον Οκτώβριο συγκινεί και ευαισθητοποιεί. Βλέπετε το ταξίδι της στον κόσμο της μόδας δεν ήταν μια ακόμη κλασική ιστορία από την ανωνυμία στην αναγνώριση αν και με την πρώτη ματιά κανείς δεν μπορεί να δει την ασθένεια που το μοντέλο "κουβαλάει" επάνω της.

"Δεν είναι εύκολο να στέκεσαι σε μια πασαρέλα φορώντας μπικίνι σε καλλιστεία με ένα σημάδι που έχει μήκος 60 και κάτι εκατοστά και διατρέχει την σπονδυλική σου στήλη" λέει στο ΒΒC. "Oι άνθρωποι το βλέπουν. Είναι εκεί, πραγματικά μπροστά τους" προσθέτει.

Μπορεί με την πρώτη ματιά να μη ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες γυναίκες του χώρου, αλλά η Γκράχαμ διαγνώστηκε με μία σοβαρή μορφή της ασθένειας Ehlers-Danlos Syndrome (EDS), η οποία επηρεάζει το συνδετικό ιστό στο δέρμα, στα αιμοφόρα αγγεία και στις αρθρώσεις.

Η Βικτόρια δεν είχε παραδεχθεί την κατάστασή της από την αρχή. "Μέχρι που τελείωσα το σχολείο στα 19 μου χρόνια, έκρυβα την ασθένειά μου από τους άλλους" αφηγείται στο Yahoo.

Όμως, αντιλήφθηκε πως με το να δεχθεί την ασθένειά της, θα βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους που πάσχουν από την ίδια ασθένεια.

https://www.instagram.com/p/p

Η Βικτόρια είναι διαφορετική από τις άλλες

Η Γκράχαμ ασχολούνταν από μικρή με τη γυμναστική και συχνά οι προπονητές της, της έλεγαν πως είναι αρκετά ευέλικτη. Στην ηλικία των 10, είχε ένα σοβαρό τραυματισμό και εκεί κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά.

Καθώς το EDS είναι δύσκολο να διαγνωστεί, η Γκράχαμ χρειάστηκε τρία ολόκληρα χρόνια σε διαφορετικούς ειδικούς, μέχρι να μάθει ποιο είναι το πρόβλημα.

"Ήταν περίεργο. Αν και δεν υπήρχε θεραπεία, νιώσαμε ανακουφισμένοι που επιτέλους μάθαμε από τι πάσχω" λέει.

https://www.instagram.com/p/p

Η απόφαση της, η αποκάλυψη της

Μετά τη διάγνωση της 22χρονης, αρκετά μέλη της οικογένειάς της διαγνώστηκαν με το ίδιο σύνδρομο αλλά σε πιο απλή μορφή.

"Η γιαγιά μου ζούσε με αυτό για 70 χρόνια, ενώ η μητέρα μου για 40. Κανείς δεν πρέπει να ζει τόσο πολύ χωρίς να γνωρίζει τι του κάνει τη ζωή δύσκολη, τι τον ταλαιπωρεί" είπε.

Η Βικτόρια έκανε δέκα επεμβάσεις σε διάστημα 24 μηνών. Το σημάδι κατά μήκος της σπονδυλικής της στήλης, το οποίο πρόσφατα αποφάσισε να δείξει στον κόσμο, της υπενθυμίζει τον πόνο και τη μάχη της.

https://www.instagram.com/p/p

Στο πλευρό των άλλων

Για να βοηθήσει και άλλους με τη συγκεκριμένη ασθένεια, η Βικτόρια Γκράχαμ ίδρυσε το “The Zebra Network”, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει ασθενείς με την πάθηση.

"Παρατήρησα μια μεγάλη ανάγκη για ένα δίκτυο όπου όλοι αυτοί οι πάσχοντες θα μπορούν να έχουν κάποιον να στηριχθούν. Ξέρω πως είμαι πολύ μικρή και χωρίς πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά αφού δεν ήθελε κάποιος άλλος να το κάνει, έπρεπε να το κάνω εγώ" λέει.

https://www.instagram.com/p/p


ΔΗΜΟΦΙΛΗ