Τζεφ Κουνς & Louis Vuitton θέλουν τη Μόνα Λίζα αξεσουάρ για εκλεκτούς
Αιρετικός, τολμηρός και θιασώτης της ποπ κουλτούρας στην τέχνη ο πρώην σύζυγος της Τσιτσιολίνα (της γυναίκας που πέρασε με άνεση από την πορνογραφία στα πολιτικά έδρανα της Ιταλίας), ο εικαστικός Τζεφ Κουνς συνεργάζεται με τον οίκο πολυτέλειας Louis Vuitton σε ένα δημιουργικό project που φέρνει την κλασική τέχνη στην καθημερινότητα με στιλ.
Σχεδιάζοντας μια capsule σειρά από τσάντες ο Τζεφ Κουνς έδωσε τον τίτλο "Masters" στις δερμάτινες τσάντες του οίκου.
Σε αυτές αριστουργήματα όπως η "Μόνα Λίζα" του Λεονάρντο ντα Βίντσι, τα "Σταροχώραφα και Κυπαρίσια" του Βίνσεντ βαν Γκογκ ή το "Κυνήγι της Τίγρης" του Ρούμπενς, όλα σταθμοί της δυτικής παράδοσης στην ζωγραφική κοσμούν ως θέμα τα αξεσουάρ του παρισινού οίκου.
Μάστορας της κιτς και καλλιτεχνικής ιδιοποίησης ο Κουνς συνεργάστηκε με τον οίκο Louis Vuitton και προσυπογράφει τις δημιουργίες του με τα δικά του αρχικά δίπλα στο εμβληματικό μονόγραμμα του οίκου -σήμα κατατεθέν της σειράς προϊόντων.
Μια συνέργεια με ιστορία

Η τελευταία αυτή συνεργασία του κολοσσού της πολυτέλειας συνεχίζει μια παράδοση χρόνων καθώς ο παρισινός οίκος έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με ονόματα από τον χώρο των εικαστικών.
Στο παρελθόν η Σίντι Σέρμαν, ο Τακάσι Μουρακάμι και ο Ρίτσαρντ Πρινς έχουν βάλει το όνομά τους σε προϊόντα του οίκου, τα γκράφιτι του Στίβεν Σπράους έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τσάντες και τα πουά της Γιαγιόι Κουσάμα έχουν ανατυπωθεί σε κομμάτια μόδας με στιλ και έμπνευση από τις τέχνες.
Η συνεργασία αυτή είναι η πρώτη σε μια σειρά από projects ανάμεσα στον οίκο και τον καλλιτέχνη που προκαλεί.

«Πρεμιέρα» για τις χειμερινές εκπτώσεις στις 12/1 - Αναλυτικός οδηγός για τους καταναλωτές
07:49
Ισχυρός σεισμός 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Λαμία: Αισθητός σε όλη την Φθιώτιδα και στους γύρω νομούς
07:41
NASΑ: Την Παρασκευή επιστρέφει εσπευσμένα στη γη πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (pic)
07:31
ΠΩΣ «ΑΝΟΙΞΕ» Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ : Το «κλειδί» στη διαπραγμάτευση με τους αγρότες και οι παρασκηνιακές κινήσεις Χατζηδάκη
07:29