ΜΟΔΑ

Fashion Fax: H τσάντα των $380 χιλιάδων & ο αρραβώνας της Αντριάνα Λίμα

Fashion Fax: H τσάντα των $380 χιλιάδων & ο αρραβώνας της Αντριάνα Λίμα

H επικαιρότητα του στιλ ξεκίνησε με ένα απίθανο νέο για τους εραστές του εμβληματικού σχεδιαστή μόδας Αζεντίν Αλαϊά (Αzzedine Alaia) και των ρηξικέλευθων προτάσεων μόδας που εδώ και δεκαετίες χαρίζει μεγαλόπρεπα στους θιασώτες του. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ειδήσεις για μια τσάντα αξίας χιλιάδων δολαρίων και τις Αντριάνα Λίμα και Κένταλ Τζένερ που κάνουν φασαρία στο social media. 

Ο Αλάϊα που θεωρείται εύλογα ένας από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές μόδας του 20ου αιώνα θα ανοίξει το πρώτο flagship κατάστημα στο Λονδίνο.

Το brand που ανήκει στον ελβετικό όμιλο Compagnie Financière Richemont – σύμφωνα με πληροφορίες θα καταβάλει για ενοίκιο του καταστήματος 1.500 λίρες Αγγλίας ανά τετραγωνικό μέτρο. Σε δημοσίευμα του WWD αναφέρεται ότι το κατάστημα είναι 6.000 τμ.

Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του, δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με το Harper’s Bazaar ενώ ο Αλάϊά έχει μόνον δύο καταστήματα και τα δύο στο Παρίσι, παρότι τα σχέδιά του πωλούνται διεθνώς.

Ο Γαλλο-Τυνήσιος σχεδιαστής μόδας "ο τελευταίος μεγάλος couturier" όπως τον έχουν χαρακτηρίσει, δεν συμφωνεί με το παραδοσιακό ημερολόγιο της μόδας και οργανώνει επιδείξεις για να παρουσιάσει τις δημιουργίες του, μόνο όταν έχει έμπνευση.

Μια τσάντα αξίας 380.000 δολαρίων

HERMES

@Christie's

Μια τσάντα του πολυτελούς οίκου Hermes έσπασε ένα παγκόσμιο ρεκόρ, όταν πωλήθηκε σε μία δημοπρασία έναντι 380.000 δολαρίων στο Χονγκ Κονγκ.

Πρόκειται για μία τσάντα ματ λευκή "Ιμαλάια" από κροκό δέρμα της σειράς Μπίρκιν της Hermes, με χρυσές πόρπες 18 καρατίων και ιμάντες κρατήματος που φέρουν 205 διαμάντια.

Η τιμή στην οποία πωλήθηκε η τσάντα είναι η υψηλότερη που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία τσάντα, σύμφωνα με τον οίκο Christie's.

Το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης το είχε επίσης μία τσάντα της ίδιας διάσημης σειράς που φέρει το όνομα της ηθοποιού Τζέιν Μπίρκιν. Το 2016 μία τσάντα Μπίρκιν που είχε παρόμοιες προδιαγραφές δημοπρατήθηκε έναντι 300 χιλιάδων δολαρίων.

Μπορεί το ποσό αυτό σε πολλούς από μας να φαντάζει υπερβολικό για μία τσάντα, ωστόσο αυτοί που γνωρίζουν λένε ότι η επένδυση σε τσάντες πολυτελείας θεωρείται καλύτερη ακόμα και από αυτήν σε χρυσό.

Η Λίμα "αρραβωνιάστηκε"

https://www.instagram.com/p/p

Η ανάρτηση μιας φωτογραφίας στο Instagram του γνωστού σούπερ μόντελ Αντριάνα Λίμα, στην οποία φαίνεται να φορά ένα μεγάλο διαμαντένιο δακτυλίδι προκάλεσε θύελλα σχολίων και σεναρίων.

Η όμορφη Αντριάνα δεν άφησε όμως πολύ χώρο για κουτσομπολιά αφού το σχόλιο κάτω από τη φωτογραφία ξεκαθάρισε τα πράγματα: "Τι συμβαίνει με το δακτυλίδι; Είναι συμβολικό. Είμαι αφοσιωμένη στον εαυτό μου και στην ευτυχία μου. Είμαι παντρεμένη με τον εαυτό μου. Κυρίες μου αγαπήστε τον εαυτό σας. Και ναι... είμαι μόνη μου".

Η Αντριάνα Λίμα είναι μητέρα δύο παιδιών και έχει δηλώσει πολλές φορές ότι η σχέση της με τον ίδιο της τον εαυτό είναι πολύ σημαντική γι΄ αυτήν. Το διάσημο μοντέλο παραμένει χωρίς σχέση, επίσημη τουλάχιστον, από το διαζύγιο της το 2014.

Η Κένταλ Τζένερ εναγκαλίζει το athleisure

https://www.instagram.com/p/p

Η Μπέλα Χαντίντ υπέγραψε συμβόλαιο με την Nike, η αδελφή της Τζίτζι με την Reebok και η Κάιλι Τζένερ εκπροσωπεί από το 2016 την Puma. Αυτή που είχε μείνει χωρίς εταιρία αθλητικών ειδών ήταν η Κένταλ Τζένερ, που τώρα μπορεί να λέει ότι είναι το κορίτσι της Adidas.

Η 21χρονη καλλονή αποκάλυψε τη νέα της συνεργασία μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ποστάροντας στο Instagram της ένα video ντυμένη με μία μαύρη φόρμα της εταιρείας και ασορτί αθλητικά παπούτσια να κάθεται σε ένα αμαξίδιο του γκολφ μπροστά από το σήμα της Adidas, όπου από κάτω έγραφε "καλώς ήρθες στην οικογένεια".

Η εκπροσώπηση που έκλεισε η Κένταλ είναι η πρώτη μετά από την αποτυχημένη διαφημιστική καμπάνια και την αναγκαστική απόσυρση του διαφημιστικού μηνύματος που έκανε για γνωστό αναψυκτικό κόλα τον περασμένο Απρίλιο.

Μία μακροχρόνια θαυμάστρια της μάρκας, η Κένταλ ενσαρκώνει το πνεύμα της Adidas Originals ως δημιουργική δύναμη που διαμορφώνει τον κόσμο σήμερα, αμφισβητώντας το status quo με τον δικό της τρόπο" ανακοίνωσε η εταιρία. "Μια κλασική εικόνα, η Κένταλ είναι ένα αληθινό πρότυπο και την καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας" έγραψε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ