ΜΟΔΑ

Η λαιμόκοψη V αναγεννάται!

Η λαιμόκοψη V αναγεννάται!
REUTERS

Η λαιμόκοψη V επιστρέφει δυναμικά στον χώρο της μόδας, έπειτα από αρκετές σεζόν, με τους οπαδούς της ωστόσο να μην έχουν σταματήσει να φορούν ρούχα με V παρά του ότι ήταν στο «περιθώριο» των σχεδιαστών για αρκετό καιρό.

Η αναγέννηση του V χρίστηκε με κάθε επισημότητα, τον περασμένο Ιανουάριο, από τη Μιούτσια Πράντα στο Μιλάνο.Το άνοιγμα στο show Φθινόπωρο-Χειμώνας 2017 επιφύλασσε ένα πολύ απλό, σχεδόν έμοιαζε με στολή κολεγίου - πουλόβερ με λαιμόκοψη V, φορεμένο πάνω από ένα κλασσικό μπλε Oxford πουκάμισο, μισοχωμένο σε παντελόνι στο χρώμα της άμμου. Η μοναδική νότα εντυπωσιασμού ήταν μια γούνινη ζώνη.

Κατά τη διάρκεια του show παρέλασαν και άλλα 10 πουλόβερ με λαιμόκοψη V, κάποια φορεμένα κατάσαρκα. Η ίδια η Μιούτσια, στην υπόκλιση στο τέλος του show, έμοιαζε να φορά ακριβώς το ίδιο πουλόβερ το οποίο εξέπληξε τους εκλεκτούς παρευρισκόμενους στο άνοιγμα.

Η Πράντα δεν είναι η μόνη που προασπίζεται την αναγέννηση της λαιμόκοψης V. Ο Βρετανός σχεδιαστής μόδας Κιμ Τζόουνς, στον οίκο Louis Vuitton, παρουσίασε 14 παραλλαγές, στο πλαίσιο της κολεξιόν που ήταν προϊόν της συνεργασίας Supreme (η οποία, παρεμπιπτόντως, ξεπούλησε).

Εν τω μεταξύ, ο σούπερ σικ παριζιάνικος οίκος Lemaire παρουσίασε λαιμόκοψη V στην πασαρέλα (φορεμένα κατάσαρκα, χωμένα σε απλά παντελόνια).

Για τους νοσταλγούς, η λαιμόκοψη V μπορεί να φέρνει στον νου μία και μόνον εικόνα: ο Μάικλ Ντάγκλας χοροπηδά σε ένα νάιτ κλαμπ με τη φαμ φατάλ Σάρον Στόουν. Ωστόσο, οι αυθεντικοί λάτρεις του ρετρό οφείλουν να «γκουγκλάρουν» James Stewart στο «Vertigo» του Χίτσκοκ (αν και η λαιμόκοψη εδώ είναι μικρή).

Σε πρακτικό επίπεδο, ο πιο εύκολος τρόπος να φιγουράρει κάποιος σήμερα με λαιμόκοψη V είναι ένα απλό T-shirt με μικρή λαιμόκοψη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ