ΜΟΔΑ

Παρίσι: Τζούλιαν Μουρ, Ιζαμπέλ Ατζανί & άλλοι διάσημοι υποδέχονται ένα νέο Givenchy

Παρίσι: Τζούλιαν Μουρ, Ιζαμπέλ Ατζανί & άλλοι διάσημοι υποδέχονται ένα νέο Givenchy

Tην πρώτη της συλλογή για τον ιστορικό γαλλικό οίκο μόδας Givenchy παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του, Κλερ Γουέιτ Κέλερ (Clare Waight Keller). Η Κέλερ, διάδοχος του Ρικάρντο Τίσι (Ricardo Tisci) στην ηγεσία του οίκου είχε μια πλειάδα από star να την υποστηρίξουν στο παρθενικό της ταξίδι στις πασαρέλες της γαλλικής πρωτεύουσας με την επωνυμία Givenchy.

"Τα πιο γοητευτικά πράγματα δεν είναι αυτά που βλέπουμε αλλά αυτά που φανταζόμαστε", υπογράμμισε η βρετανίδα σχεδιάστρια που άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του θρυλικού οίκου μόδας που ίδρυσε ο Hubert de Givenchy.

Η Κλερ Γουέιτ Κέλερ επέλεξε το χώρο του Δικαστικού Μεγάρου, ιστορικού μνημείου στον 1ο διαμέρισμα του Παρισιού, για το πρώτο της ντεφιλέ στο οποίο παρουσίασε μαζί τη γυναικεία και την ανδρική κολεξιόν, το πρωί της Κυριακής, μιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο.

Η γοητεία κατά την Κλερ Γουέιτ Κέλερ, που παλαιότερα ήταν στον οίκο Chloe, είναι το μαύρο και το άσπρο, χρώματα που επικρατούν στη νέα συλλογή, η οποία διανθίζεται από ορισμένα ζωντανά χρώματα, όπως το κόκκινο και το μπλε του κοβάλτιου.

Άνδρες και γυναίκες εναλλάσσονταν στην πασαρέλα. Οι άνδρες φορούσαν σακάκια πάνω από πουκάμισα και παντελόνια σε κλασική γραμμή. Στις γυναίκες τα μεταξωτά πλισέ ξεγλιστρούσαν από ασύμμετρα φορέματα για να δώσουν περισσότερο αέρα στο βάδισμα. Υφάσματα εμπριμέ, πουκάμισα που η διαφάνεια τους δεν είναι ποτέ υπερβολική, φούστες κοντές που φοριούνται με δερμάτινα μποτάκια. Το δέρμα εξάλλου έχει πολύ έντονη παρουσία στην κολεξιόν.

"Μεταμόρφωση" και "γοητεία" είναι οι λέξεις κλειδιά της 47χρονης καλλιτεχνικής διευθύντριας του οίκου, της οποίας οι δημιουργίες παραπέμπουν σε μια εποχή σέξι και ανυπότακτη. Για τους New York Times η νέα πρόταση του Givenchy είχε μόνο καλές προθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ