OSCARS

Όσκαρ 2018: εκτός τελετής ο Άφλεκ για το ενοχικό παρελθόν του (vid)

Όσκαρ 2018: εκτός τελετής ο Άφλεκ για το ενοχικό παρελθόν του (vid)

Το σκάνδαλο Γουάινστιν θα είναι ο πρωταγωνιστής στη μεγάλη βραδιά των Όσκαρ 2018 φέρνοντας ανατροπές στο πρωτόκολλο της βραδιάς και αλλαγές που δείχνουν ότι στη βιομηχανία του θεάματος η ένταση καλά κρατεί.

Ο μικρότερος αδελφός του Μπεν Άφλεκ, Κέισι Άφλεκ, κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου του 2017 για το ρόλο του στην ταινία του Κένεθ Λόνεργκαν Manchester by the Sea. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της τελετής απονομής ο νικητής αυτού του βραβείου καλείται να παραδώσει στη φετινή τελετή το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Ο Άφλεκ δεν θα κάνει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με το Deadline Hollywood ο Άφλεκ ήδη ενημέρωσε την Ακαδημία ότι δεν θα παρευρεθεί. Πηγή ανέφερε ότι ο Άφλεκ δεν θέλει να αποσπαστεί η προσοχή από τα επιτεύγματα των ηθοποιών που είναι υποψήφιες για το βραβείο και η παρουσία του θα είναι εμπόδιο, μετά τον σάλο που έχει προκληθεί γύρω από το όνομά του λόγω των κατηγοριών για ανάρμοστη συμπεριφορά του σε δύο γυναίκες που εργάζονταν για το I'm Still Here, την ταινία την οποία σκηνοθέτησε ο ίδιος, το 2010, και στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Χοακίν Φίνιξ.

Έκτοτε ο Άφλεκ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες με τις δύο πλευρές να έχουν λήξει την αντιμαχία με εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Επιπλέον ο μεγαλύτερος αδελφός του Κέισι, ο Μπεν Άφλεκ μίλησε, το περασμένο φθινόπωρο, πολύ και δημόσια, κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουάινστιν. Αντιθέτως, ο Κέισι ήταν, εν πολλοίς, σιωπηλός για τα κινήματα #MeToo και Time's Up.

Για όσους δεν θυμούνται η Μπρι Λάρσον, η οποία βραβεύθηκε με το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου το 2016, αρνήθηκε να χειροκροτήσει όταν έδωσε στον Κέισι το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου στα περυσινά Όσκαρ γιατί εκείνη θυμόταν όσα άλλα μέλη της Ακαδημίας είχαν επιλέξει να ξεχάσουν.

Το τίμημα της καταγγελίας

Πέρα από τον Άφλεκ οι κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά από πέντε γυναίκες κόστισαν στον Τζέιμς Φράνκο την υποψηφιότητα για Α' Αντρικό Ρόλο στα Όσκαρ.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί τις καταγγελίες ωστόσο δήλωσε ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα σε κάποιον να μιλάει -ακόμη και αν μιλάει εναντίον του.

Ο Φράνκο κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για Α' Ανδρικό Ρόλο για την ταινία The Disaster Artist και η βράβευση του προκάλεσε οργή από πολλές επαγγελματίες του Χόλιγουντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ