OSCARS

Όσκαρ 2017: Το υποψήφιο Ντοκιμαντέρ «4.1 Miles» αποκλειστικά στην COSMOTE TV

Όσκαρ 2017: Το υποψήφιο Ντοκιμαντέρ «4.1 Miles» αποκλειστικά στην COSMOTE TV

Το 4.1 Miles της Δάφνης Ματζιαράκη, με θέμα τις ροές προσφύγων στην Ελλάδα, βρίσκεται ανάμεσα στις φετινές υποψηφιότητες για βραβείο OSCAR στην κατηγορία καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους, και η COSMOTE TV το φέρνει στις οθόνες μας, λίγες ώρες πριν την μεγάλη απονομή, την Κυριακή 26/2, στις 21.20 (COSMOTE CINEMA 2HD).

“4.1 Miles”, δηλαδή 4,1 μίλια είναι η απόσταση που χωρίζει τα τουρκικά παράλια από τις ακτές της Λέσβου. Μέσα από το ντοκιμαντέρ, ξετυλίγεται η καθημερινότητα των ανθρώπων του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά στα παράλια της Λέσβου, για τη διάσωση των προσφύγων που παλεύουν με τη θάλασσα, ώστε να φτάσουν ζωντανοί στις ακτές του νησιού από τα τουρκικά παράλια. Συγκεκριμένα, το “4.1 Miles”, καταγράφει για τρεις εβδομάδες σε καθημερινή βάση, τις προσπάθειες διάσωσης των προσφύγων από τον κυβερνήτη του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκο Παπαδόπουλο, και το πλήρωμά του.

Οι συνδρομητές της COSMOTE TV, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Α’ και αποκλειστική προβολή του 25λεπτου director’s cut του “4.1 Miles”, που μέχρι στιγμής έχει προβληθεί μόνο στα φεστιβάλ όπου έλαβε μέρος, στη συνέχεια υποβλήθηκε στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, και οδήγησε στην φετινή υποψηφιότητα στα βραβεία OSCAR.

Η δημιουργός του ντοκιμαντέρ, Δάφνη Ματζιαράκη, φοιτήτρια στο τμήμα δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, επηρεάστηκε από το προσφυγικό ζήτημα, και πήρε την απόφαση να μεταβεί στο νησί και να απαθανατίσει τις στιγμές αυτές που συγκλόνισαν.

Η υποψηφιότητά της στα φετινά βραβεία OSCAR, δεν αποτελεί την πρώτη διάκριση για την Δάφνη Ματζιαράκη, καθώς έχει ήδη λάβει το πρώτο βραβείο της Ακαδημίας, στον Φοιτητικό διαγωνισμό Κινηματογράφου 2016.

Δείτε εδώ το trailer.

Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ