OSCARS

Όσκαρ 2017: Πώς οι σταρ κάνουν πρωταθλητισμό στο κόκκινο χαλί (pics)

Όσκαρ 2017: Πώς οι σταρ κάνουν πρωταθλητισμό στο κόκκινο χαλί (pics)
REUTERS/Staff

Aντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ. Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και Κέιτ Μπλάνσετ. Τζένιφερ Λόρενς και Τζένιφερ Λόπεζ. Οι διάσημοι επιβεβαιώνουν τα γονίδια τους κάθε φορά που κάνουν δημόσιες εμφανίσεις διεκδικώντας περισσότερα φλας από τους συναδέλφους τους στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ. Βέβαια είναι μια κατάκτηση που δεν κατάφεραν μόνοι τους. 

Από τις επώδυνες, πραγματικά σκληρές δίαιτες, στα δοκιμαστικά μπροστά στο φακό και τις αισθητικές επεμβάσεις οι αστέρες του κινηματογράφου έχουν στη διάθεση τους ένα τάγμα επαγγελματιών και ένα κολοσσιαίο προϋπολογισμό που θα τους εξασφαλίσει τη λάμψη στο κόκκινο χαλί.

Το ρούχο

2016 02 23T134546Z 1563855918 TM3EC2M1GIH01 RTRMADP 3 AWARDS OSCARS FASHION

Jennifer Lawrence, REUTERS/Adrees Latif

Η εμφάνιση με ΤΟ φόρεμα κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο προβεβλημένες βραδιές της χρονιάς μπορεί να ενισχύσει την εικόνα και την καριέρα. Το βραδινό φόρεμα που σχεδιάστηκε ειδικά από τον οίκο Prada για την Λουπίτα Νιόνγκο για τη βραδιά των Όσκαρ του 2014, χάρη στη βοήθεια της στιλίστριας της ηθοποιού, Μικαέλα Ερλανγκερ, την ανέδειξε σε ίνδαλμα της μόδας, ανοίγοντάς της τον δρόμο για μεγάλα διαφημιστικά συμβόλαια.

Αντίθετα, μια λάθος "μόδα" μπορεί να σε κάνει περίγελο στο Διαδίκτυο μια προσκεκλημένη στην τελετή απονομής. Καθώς οι εμφανίσεις των αστέρων είναι πολλές (gala, εμφανίσεις σε τηλεοπτικά πάνελ, red carpet που τους προετοιμάζουν για τη μεγάλη βραδιά) τα κομμάτια που απαιτούνται είναι πολλά. “Αυτό σημαίνει περισσότερα από είκοσι φορέματα”, δηλώνει η Πέτρα Φλάνερι, στιλίστρια των Ντέιζι Ρίντλεϊ, Κλερ Ντέινς, 'Ειμι Ανταμς που συγκαταλέγονται στις πελάτισσές της.

Για το κόκκινο χαλί, “σιγουρεύομαι ότι το ρούχο θα φανεί ωραία στη φωτογραφία, δεν αρκεί να νιώθεις ωραία φορώντας το”, σημειώνει η Πένι Λόβελ, η οποία έχει συνεργαστεί με τη Ρόουζ Μπερν και την Τέιλορ Σίλινγκ. Όμως όλα είναι δανεικά σε αυτή τη ζωή.

Κοστούμια, φορέματα και κοσμήματα που αναδεικνύουν τους βασιλιάδες και τις βασίλισσες μιας νύχτας επιστρέφουν τα στολίδια τους μόλις σβήσουν οι προβολείς έχοντας πληρώσει αφειδώς στιλίστες που κανείς δεν γνωρίζει πόσα ακριβώς πληρώνονται. Πάντως σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό People, κυμαίνονται από 1.500 έως 6.000 δολάρια ημερησίως.

Το σώμα

2016 02 06T193613Z 1714204765 LR1EC261IG25G RTRMADP 3 GERMANY ENTERTAINMENT

Julianne Moore, REUTERS/Morris Mac Matzen

Για να έχουν μια ονειρική σιλουέτα την ημέρα αυτή, οι κινηματογραφικοί αστέρες περνούν από μια ιδιαίτερα ελεγχόμενη διατροφή σε μια αυστηρότατη δίαιτα. Έξι εβδομάδες πριν, "πρέπει να αφήσουν στην άκρη τα άμυλα, να μειώσουν τις ποσότητες, να τρέφονται με πρωτεΐνες και λαχανικά. Σαλάτα κοτόπουλο, σολομό με σπαράγγια, κλπ. συνιστά η γυμνάστρια Βάλερι Γουότερς η οποία είχε αναλάβει την σωματική άσκηση κυρίως της Τζένιφερ Γκάρνερ. Αλκοόλ και επιδόρπια φυσικά απαγορεύονται. Οι αστέρες ξέρουν ότι θα φωτογραφηθούν από κάθε οπτική γωνία και οι γυμναστές τους είναι αδιάλλακτοι. "Θέλω να τις βλέπω να ιδρώνουν, να τους κόβεται η ανάσα", δηλώνει.

Οι περισσότεροι σταρ γυμνάζονται όλη τη χρονιά, αλλά η γυμνάστρια θυμάται την Κόρτνεϊ Λαβ που την επισκέφθηκε όταν ήταν υποψήφια στις Χρυσές Σφαίρες. "Ουδέποτε είχε κάνει γυμναστική, είχαμε τρεις εβδομάδες. Στο τέλος, η Κόρτνεϊ ήταν εκθαμβωτική", δήλωσε η Γουότερς η οποία αμείβεται με 250 έως 350 δολάρια την ώρα.

Οι ρυτίδες

2016 02 23T134655Z 697140003 TM3EC2M1GJ101 RTRMADP 3 AWARDS OSCARS FASHION

Jennifer Lopez, REUTERS/Lucas Jackson

Καθώς είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο να εμφανιστεί κάποια ή κάποιος στο κόκκινο χαλί με σημάδια από αισθητικές επεμβάσεις οι αστέρες περιορίζονται σε ελαφρές θεραπείες: ενέσεις για πλούσια χείλη, για την κάλυψη των ρυτίδων ή μπότοξ.

“Τις θέλω να δείχνουν νέες και φρέσκες, χωρίς να έχουν υποβληθεί σε υπερβολές ώστε να μπορούν να χαμογελούν και να μην φαίνονται πρησμένες”, δηλώνει ο πλαστικός χειρουργός Ασκάν Γαβαμί, στο ιατρείο του οποίου είχε πάει και η τραγουδίστρια 'Ιγκι Αζαλέα. Μία ένεση κοστίζει από 500 έως 2.000 δολάρια.

To δέρμα

2016 02 23T134911Z 1979757421 TM3EC2M1GJV01 RTRMADP 3 AWARDS OSCARS FASHION

Κate Winslet, REUTERS/Jason Reed/Files

Εκτός από τα ενδεχόμενα χημικά πίλινγκ για λαμπερή επιδερμίδα την ημέρα εκείνη, τους αστέρες αναλαμβάνουν έμπειρα χέρια για απολέπιση, τόνωση, μασάζ. Το σαλόνι αισθητικής της Τρέισι Μάρτιν έχει ειδικό τμήμα, το Red Carpet facial, για περιποίηση προσώπου για κόκκινο χαλί (αντί σχεδόν 600 δολαρίων), από το οποίο έχουν περάσει οι Κέιτ Γουίνσλετ και Σούζαν Σάραντον.

Το Όσκαρ της εκκεντρικής θεραπείας πηγαίνει, σύμφωνα με τον Τύπο για τις διασημότητες, στη Μίλα Κούνιτς η οποία έκανε περιποίηση προσώπου με θεραπεία από πολύτιμους λίθους για τις Χρυσές Σφαίρες το 2011 και πλήρωσε 7.000 δολάρια.

Το make up

2016 01 31T011956Z 648796091 TB3EC1V03OXGS RTRMADP 3 AWARDS SAG

Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, REUTERS/Mike Blake

“Μια προετοιμασία για τα Όσκαρ έχει διάρκεια ανάλογη με εκείνη μιας προεκλογικής περιόδου για τις προεδρικές εκλογές” λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο η μακιγιέζ Σαμπρίνα Μπεντράνι, η οποία έχει συνεργαστεί με τις Φελίσιτι Τζόουνς και Τζούλιαν Μουρ.

Πριν από κάθε εμφάνιση, ο μακιγιέρ είναι εκεί για τις τελευταίες πινελιές, να καλύψει μαύρους κύκλους ή σημάδια της πελάτισσας, να της βάλει πούδρα, σκιά στα μάτια, ρουζ, κραγιόν. Ο συγγραφέας και βραβευμένος με Emmy στυλίστας Ντέιβιντ Ζίλα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μακιγιέρ και κομμωτές διασημοτήτων αμείβονται με 1.500 έως 4.000 δολάρια την ημέρα (εκτός αν μια μεγάλη εταιρία είναι χορηγός για τα πάντα).

“H δημιουργία της αίγλης του Χόλιγουντ δεν είναι έργο ενός και μόνο ανθρώπου. Εκτός από τους στυλίστες, του ατζέντηδες, τους μάνατζερ, τις μητέρες και τους καλύτερους φίλους, ακόμη και τα στελέχη κινηματογραφικών στούντιο δίνουν τη γνώμη τους” πρόσθεσε.

Η φετινή 89η τελετή των βραβείων Oscar την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου θα μεταδοθεί ζωστανά στην COSMOTE TV.

Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ